Datum: 04-08-2020 - 08:14
28
apr
'19
Verslag van Koningsdag 2019 in Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Verslag van Koningsdag 2019 op BON. (foto's)

Vrijdagochtend 26 april de dag voor Koningsdag was er de traditionele lintjesregen, met dit keer tien Koninklijke Onderscheidingen in de nieuwe gemeente Noordwijk (klik hier voor het verslag). Vrijdagmiddag was er in Munnekeweij de gezellige, muzikale Koningsmiddag (klik hier voor het verslag). In het begin van de vrijdagavond was het de tijd voor de jeugd van Noordwijkerhout met de Junior Kingsnight...

in de ‘Wapenstaete’ van Het Wapen van Noordwijkerhout. (klik hier voor het verslag). Daarna was het de beurt aan de 'volwassen-jeugd' van Noordwijkerhout om uit hun dak te gaan bij de Koningsnacht in de horeca van Noordwijkerhout. Vervolgens zijn de feestelijkheden van Koningsdag op zaterdagmorgen 27 april al vroeg van start gegaan en dit alles georganiseerd door de Oranjevereniging Noordwijkerhout.  

Op de zaterdag van de Koningsdag was het gelukkig, ondanks de eerdere sombere weersvoorspellingen, toch het meeste van de dag droog. Helaas stond er een wel wat frisse en stevige wind, maar was het wel goed toeven in het centrum van ons dorp en heeft BON een fotoverslag gemaakt van de activiteiten in ons dorp. 

Traditioneel was er als eerste de aubade voor de gedecoreerden, maar dit jaar niet op het bordes van het gemeentehuis. Na de fusie sinds 1 januari 2019 met Noordwijk staat het gemeentehuis van Noordwijkerhout van binnen in de steigers en was er geen ruimte meer dit jaar voor de traditionele bijeenkomst van de Noordwijkerhoutse en Zilkse gedecoreerden met een muzikale aubade op het bordes door St. Jeanne d'Arc.

De Oranjevereniging Noordwijkerhout nam de taak van de nieuwe gemeente Noordwijk over en zorgde voor een gezellige bijeenkomst in het Wapen van Noordwijkerhout. Vervolgens werden de twee Noordwijkerhoutse ontvangers van een Koninklijke Onderscheiding van dit jaar, mevrouw de Bruin en de heer Dobbe, met een lang zal ze leven in het zonnetje gezet op het Oranjepodium op de Steeg in het centrum van het dorp.

Voor de twee ontvangers van een lintje op vrijdagochtend 26 april uit De Zilk, de heer Geljon en mevrouw van Zelst, was er (en voor eerdere ontvangers) een feestelijke bijeenkomst met ook de burgemeester en wethouders in de Duinpan in De Zilk. (zie foto's) Op Golfbaan Tespelduyn vond op Koningsdag het golftoernooi plaats. (zie foto's)

Daarna heeft BON een rondje door het dorp gelopen en foto's geschoten van de succesvolle Koningsmarkt van Scouting Bosgeest. Maar ook van de verkopers (en hun kopers) waarvan een aantal al heel vroeg in de ochtend in het centrum van het dorp zijn gaan zitten om een goede plaats te bemachtigen om hun spulletjes te kunnen verkopen. 

Vanaf 11.00 uur ging op het podium voor de Witte Kerk Koningspop 2019 van start. De zes bands, twee zangers (waaronder Jens deelnemer van de Voice Kids) en een zangeres, traden tot rond de klok van 21.00 uur op voor een gezellig opgekomen Oranje-publiek op de Steeg. 

Foto's BON, Blik Op De Zilk, Blik Op Lisse.