Datum: 06-06-2020 - 22:19
27
apr
'19
Een drukke dag voor Koningsdag met het Koningsspelenlied, Koningsontbijt en Koningsspelen. (foto's + filmpje)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Een drukke dag voor Koningsdag met het Koningsspelenlied, Koningsontbijt en Koningsspelen. (foto's + filmpje)

Op vrijdag 26 april werden op de basisscholen voor Noordwijkerhout, de jaarlijkse Koningsspelen gehouden op de dag voor de meivakantie. De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van Richard Krajicek als lid van het toenmalige Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013...

Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement en dit keer op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

Een veel gebruikt onderdeel op deze dag is het ontbijt wat aan de kinderen wordt geserveerd voorafgaande aan de Koningsspelen. Dit jaar was de redactie van BON op uitnodiging van de Prinsenhof aanwezig op deze school. Dat was niet helemaal zonder reden want op initiatief van de leerlingenraad was er een uitnodiging voor een ontbijt gestuurd aan wethouder Dennis Salman.

Na de opvoering van het Koningsspelenlied/dans de 'Pasapas dans' met alle kinderen van de Prinsenhof op het schoolplein, werd er door de hele school een heerlijk ontbijt genuttigd in hun eigen klas. De leerlingenraad had hun ontbijt en een goed gesprek met wethouder Dennis Salman in de lerarenkamer samen met de directeur van de Prinsenhof juf Dorien Stuivenwold.

Na het ontbijt waren er de Koningsspelen in de ochtend voor de kinderen van de onderbouw op het schoolplein en in de middag voor de kinderen van de midden- en bovenbouw van de Prinsenhofschool, Victorschool en Regenboogschool op sportpark De Boekhorst.

Hier konden de kinderen deelnemen en kennismaken met verschillende takken van sport en ook lekker springen en klauteren op de diverse springkussens. Mede door het goede weer met een lekker oranje zonnetje, werd het een sportieve en gezellige dag van de Koningsspelen.

Foto's BON. Klik hier voor het filmpje van de Pasada dans op de Prinsenhof.