Datum: 15-08-2020 - 10:05
25
apr
'19
Diefstal van 25 kuikens door 2 jongens met rugzak. (camerabeelden Dierenhoeve naar politie)
Geschreven door Dierenhoeve

Diefstal van 25 kuikens door 2 jongens. (update bericht Dierenhoeve: kuikens weer op de boerderij)

Op dinsdag 23 april zijn er tussen 16.00 en 17.00 uur 25 kuikens meegenomen uit de boerderij van De Dierenhoeve. Er zijn videobeelden beschikbaar waarop 2 jongens, tussen ongeveer 10 en 16 jaar, met rugzak te zien zijn. Zij lopen ruim een uur rondom de boerderij en bij de hokken van de kuikens te posten. Waarna wanneer het echt rustig is, zij de kuikens....

in hun rugtas hebben geladen. Ook hebben ze nog gekeken of er al kuikens aanwezig waren onder de loopeenden, dit was gelukkig niet het geval. De Dierenhoeve stelt de beelden ter beschikking aan de politie, maar hoopt dat de daders tot inkeer komen en de kuikens weer netjes terug zullen brengen.

Ook doen wij een beroep op de ouders, wanneer uw kinderen op onverklaarbare wijze 25 kuikens hebben of weten waar ze zouden kunnen zijn, deze terug te brengen. De beestjes zijn nog erg jong en hebben passende zorg en aandacht nodig.

Update 25-4-2019 23.00 uur:  
Het bestuur en de medewerkers van de Dierenhoeve wil iedereen die het bericht rondom de diefstal van de kuikens gedeeld heeft enorm bedanken. De kuikens zijn terecht, en zijn gezond weer terug op de Dierenhoeve.

Wegens de privacy van de jonge boefjes doen wij hier verder geen uitspraken over, behalve dat de politie passende maatregelen zal treffen voor deze jongens ter voorkoming van verder ongepast gedrag. 

De kuikens zitten weer heerlijk op de boerderij en komen bij van hun hachelijke avontuur, en kunnen vanaf morgen weer bezocht worden.

Foto PR.