Datum: 05-07-2020 - 17:08
20
apr
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 2e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB verliest in de 2e helft van Jong Sparta. (verslag + uitslagen + stand + samenvatting)

VVSB heeft aan de uitwedstrijd op ‘Het Kasteel’ geen resultaat weten mee te nemen richting Noordwijkerhout. Na een half uur voetbal zorgde Frank Tervoert nog wel voor de openingstreffer, maar in de tweede helft was het Jong Sparta wat de klok sloeg. Al snel na de thee zorgde Jaimy Brute voor de gelijkmaker, waarna in de slotminuut invaller Abdulsamed Abdullahi met...

een schitterende krul voor de overwinning voor de jonge Rotterdammers zorgde.

In een open eerste helft hadden beide ploegen enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Zo vloog het schot van Mohammed Tahiri net over het doel van Ruben Valk. Even later ging de vrije trap van Danny Bakker via de vuisten van doelman Michael Fabrie net naast.

Na een half uur voetbal kwamen de grotere mogelijkheden en hield Valk VVSB op de been met een katachtige redding op de poging van Sven Mijnans. Aan de andere kant hield ook Fabrie zijn ploeg op de been met een katachtige redding, maar was hij een minuut later wel geklopt.

Een voorzet van Danny Bakker werd door Frank Tervoert het doel binnen gerommeld. VVSB bleef de betere ploeg in de eerste helft, maar vergat de trekker verder over te halen. Na de rust bracht trainer Jeroen Rijsdijk, Ayoub Boukhari (die te laat was en daardoor op de bank moest beginnen) die direct meer lijn in het spel van Jong Sparta bracht.

Binnen tien minuten zorgde de Rotterdammers ervoor dat de stand weer op gelijke hoogte werd gebracht. Jaimy Brute schoot de bal met een lage schuiver achter doelman Valk. De thuisploeg hield het heft in handen en zorgde ervoor dat VVSB geen kans meer creëerde in de tweede helft. Jong Sparta probeerde het veelal van afstand, maar had echter het vizier niet op scherp staan.

En op de momenten dat het vizier wel op scherp stond, was daar vaak Ruben Valk die redding kon brengen. In de slotfase bleef Jong Sparta aandringen en was het Abdulsamed Abdullahi die voor de overwinning zorgde. De invaller aan Rotterdamse kant kapte vanaf links naar binnen en krulde de bal fraai achter Valk.

Jong Sparta – VVSB 2-1: 30. Tervoert 0-1, 53. Brute 1-1, 89. Abdullahi 2-1.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan (63. Van Niel), Vijlbrief; Ten Hoope, De Rijk, Bakker; Tervoert, Bekooij (85. Martins).

Tekst: Stefan van den Burg 

Uitslagen en stand 2e-divisie. Klik hier voor de samenvatting/interviews.