Datum: 03-06-2020 - 05:29
23
apr
'19
Koffie+ ochtend in de bibliotheek van Noordwijkerhout.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend 2 mei in de bibliotheek: Lezing over de jonge Rembrandt.

Op donderdag 2 mei om 10:30 uur is er weer een Koffie+ in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Noordwijkerhout. Matthias Rozemond vertelt over het jonge leven van schilder Rembrandt. Hij gaat ook in op verschillende facetten van zijn roman ‘Het spel van licht en donker’. Hoe vond Rembrandt als molenaarszoon zijn weg in de schildersmilieu? Welke invloed...

hadden zijn familie en zijn Leidse vriendenkring? Matthias Rozemond (zie foto) geeft daarin inzicht tijdens zijn lezing. Hierbij doet hij waarnemingen aan de hand van zijn eigen werk, maar ook van dat van tijdgenoten. Een bijzondere rol is weggelegd voor ‘de anatomische les’, het indrukwekkende doek waarmee de 25-jarige schilder zichzelf definitief op de kaart zette. En dat terwijl hij er eigenlijk iets heel anders mee beoogde.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis. Voor materiaal wordt gezorgd.