Datum: 08-07-2020 - 09:16
16
apr
'19
Laatste editie Scootmobielen Bloementoertocht een zonnig succes. (update foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Laatste editie Scootmobielen Bloementoertocht een zonnig succes. (update foto's)

Stichting De Bloemenslinger organiseert vandaag op dinsdag 16 april 2019 voor de tiende maal de Scootmobielen Bloementoertocht. Een tocht van ongeveer 25 km door onze prachtige bollenstreek. Waren voorgaande edities nogal 'nat', vandaag zijn maar liefst 80 deelnemers met een heerlijk zonnetje vertrokken. Al vroeg werden alle scootmobielen neergezet...

op het plein voor het gezondheidscentrum aan de Via Antiqua in Noordwijkerhout.

Jaap Walen, Bas de Haas, Alfons Morssink en Jan Janson zijn weer enthousiast bezig geweest met de voorbereidingen: een bloemrijke gloednieuwe route, assistentie van politie, de “wegenwacht” van Welzorg voor pech onderweg, bezemwagens van Atax De vries en Taxi Brouwer, EHBO, ADL hulp van Buurtzorg en Marente, Catering van Jan de Kuijper, enz. enz.

Alles is weer uit de kast gehaald om er ook dit jaar weer een groot succes van te maken. Vanaf 9 uur stond de koffie en thee klaar in het atrium van Munnekeweij. Na een speech door Jan Janson, werd Stichting de Bloemenslinger verrast door de directeur van Rabobank Bollenstreek met een cheque van 1000 euro.

Nog even wat huishoudelijke mededelingen van Jaap Walen en een opbeurend woordje van oud-burgemeester Gerrit Goedhart van Noordwijkerhout (die de hele tocht mee reed) en toen was het tijd om naar buiten te gaan om de juiste scootmobiel te vinden. Pastoor Quant (Jan Meeuwenoord) gaf alle deelnemers nog een zegening mee bij vertrek en daarmee was er bij de start net als voorgaande jaren toch weer een beetje nattigheid.....

De verder overigens zonnige en prachtige bloemrijke tocht ging door de Bollenstreek met onderweg een goed verzorgde lunch en een drinkpauze. Rond 16.30 uur arriveerde de stoet met alle deelnemers weer terug in Noordwijkerhout. In de grote hal van 'Het Atrium' werden ze opgewacht door wethouder Roberto ter Hark van de gemeente Noordwijk. 

De wethouder bedankte de bestuursleden van Stichting De Bloemenslinger voor het 10 jaar lang organiseren van deze prachtige Scootmobielen Bloementocht, waar helaas door verschillende omstandigheden nu een einde aan is gekomen.

Alle vrijwilligers van deze dag kregen een bordje als aandenken en voor de 80 deelnemers was er een medaille en een bos bloemen. The Melody Makers sloten, onder genot van een hapje en een drankje, deze succesvolle maar helaas ook laatste editie muzikaal af.

Foto's BON. Nog meer foto's op Blik Op Noordwijk