Datum: 24-09-2020 - 16:32
15
apr
'19
Palmpasen met ezel Nono in de Victorkerk. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Palmpasen met ezel Nono in de Victorkerk. (foto's)

Zondagochtend 14 april 2019 vond er er een bijzondere Palmpasenviering in de Sint Victorkerk plaats. Traditiegetrouw werd er eerst een muzikale intocht met de majorettes en de marchingband van de St. Jeane d’Arc door de wijk gehouden. Alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s met versierde palmpasenstokken liepen in een lange optocht door de wijk...

 

Terug in de kerk was er eerst een heuse talentenshow. De mensen in de kerk waren zo enthousiast dat ze hard juichten, klapten en met hun palmtakken door de lucht zwaaide. Plots verschenen er een aantal mannen met een ezel.

Zij kwamen zelfs met de ezel (die luistert naar de naam Nono) de kerk in. Net zoals destijds zagen we hoe Jezus op een ezel Jeruzalem binnenrijdt. Hij werd door een jubelende menigte binnengehaald. Jezus werd gespeeld door een misdienaar.

Na afloop van de viering mochten de kinderen Nono de ezel nog even aaien. In een lange stoet, achter Nono aan, ging iedereen de kerk uit. De kinderen gingen op weg naar mensen om hen hun palmpasenstok te brengen.

Ezel Nono woont op de Swiffershoeve in Nieuwe Wetering www.swiffershoeve.nl.

Foto's PR