Datum: 16-08-2022 - 05:21
12
apr
'19
Uitwisseling Teylingen College Leeuwenhorst met Lycée Joseph Vallot Lodève (Frankrijk).
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst

Uitwisseling Teylingen College Leeuwenhorst met Lycée Joseph Vallot Lodève (Frankrijk).

Van zondag 31 maart tot en met zondag 7 april waren er 14 leerlingen van het Lycée Joseph Vallot op bezoek bij het Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het was de 'thuiswedstrijd' van de uitwisseling met het Lycée Joseph Vallot in Lodève, waar onze Nederlandse leerlingen uit 4 HAVO en 4 VWO in oktober op bezoek zijn geweest. De leerlingen hebben met elkaar...

twee heel leuke, gezellige, maar zéker ook leerzame weken doorgebracht (1 week in Frankrijk en 1 week in Nederland). Ze hebben veel met en van elkaar geleerd over de verschillen en overeenkomsten tussen de culturen, het dagelijks leven, de gewoontes, het gezinsleven, het leven op school en alles over beide streken. Het thema van de uitwisseling was dan ook 'best of both worlds'.

Gedurende de uitwisseling was het heel mooi om te zien wat dit alles met de leerlingen deed. Ze stelden zich steeds meer open voor elkaar en elkaars gewoontes. Het werd een hechte groep en er zijn veel vriendschappen ontstaan. De leerlingen hebben hun belevenissen zelf gefilmd en er is een prachtige montage gemaakt door de vader van één van de leerlingen.

Foto's PR.