Datum: 16-07-2020 - 19:34
11
apr
'19
167 basisschoolleerlingen op de fiets voor praktisch verkeersexamen in Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

169 basisschoolleerlingen op de fiets voor praktisch verkeersexamen. (foto's)

De groepen 7 van de Prinsenhof, Regenboog, Victorschool en de Egelantier (De Zilk) scholen in de gemeente Noordwijkerhout, hebben vandaag 11 april (Noordwijkerhout > ochtend en De Zilk > middag) deelgenomen aan het praktisch verkeersexamen. In totaal ging het om 143 basisschoolleerlingen in Noordwijkerhout en 26 leerlingen in De Zilk...

De route ging dwars door het dorp en De Zilk, op verschillende punten in de route controleerden vrijwilligers (ouders en grootouders) via een lijstje of er door de kinderen voldaan werd aan de verkeersregels. Wethouder Sjaak van den Berg gaf het eerste startsein aan de kinderen van de Prinsenhof om het verkeersexamen te gaan rijden, wel nadat eerst wijkagent Hotze Scheeringa de fietsen had gekeurd.

Praktisch verkeersexamen

Tijdens het praktisch verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de opgedane verkeerskennis goed kunnen toepassen in het echte verkeer. Basisschoolkinderen doen hun verkeerservaring op in een aantal vaste routes (naar school, naar vriendjes).

Ze zijn te weinig ervaren en fysiek nog niet in staat in een geheel nieuwe omgeving hun verkeerskennis toe te passen. De route van het VVN praktisch Verkeersexamen gaat daarom door de eigen woonomgeving van de kinderen.

Keuring fietsen

Voor de start worden de fietsen van de kinderen gecontroleerd. Alleen op een goedgekeurde fiets mogen zij aan het examen deelnemen. Het praktische verkeersexamen wordt in samenwerking met de politie en veilig verkeer Nederland (afdeling Teylingen, Noordwijk, Noordwijkerhout) en de gemeente georganiseerd.

Het is nog wel even afwachten of iedereen is geslaagd, de resultaten worden binnenkort aan de kinderen bekendgemaakt. Het theoretisch verkeersexamen werd al eerder op de scholen afgenomen.

Foto's in Noordwijkerhout BON.