Datum: 22-05-2022 - 13:56
08
apr
'19
Retail Lab Nieuw Noordwijk gestart: Samenwerken voor aantrekkelijkere winkelgebieden.
Geschreven door Stuurgroep Retail Lab Nieuw Noordwijk

Retaillab Nieuw Noordwijk gestart: Samenwerken voor aantrekkelijkere winkelgebieden.

De aftrap is gedaan. Gemeente Noordwijk heeft de subsidieaanvraag voor het Retaillab Nieuw Noordwijk goedgekeurd en toegekend uit het Innovatiefonds voor ondernemers. Daarmee is de eerste grote stap gezet om de winkelgebieden in Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en de zogenaamde Buitengebieden aantrekkelijker te maken....

Samen met vastgoedeigenaren, retail en horeca ondernemers en de gemeente Noordwijk richt de Stuurgroep Retaillab het project in om met elkaar tot ideeën te komen, die bij kunnen dragen aan een aantrekkelijker winkelgebied. Dit gebeurt in twee bijeenkomsten die in mei en juni 2019 gepland staan, waarin de ondernemers actief aan de slag gaan. De beste ideeën komen in aanmerking voor een pilot, waarin deze ideeën daadwerkelijk worden toegepast.

Zo’n 350 retail, horeca en vastgoed ondernemers hebben deze week een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan het Retail Lab. Binnen een paar dagen stromen de aanmeldingen van ondernemers al binnen. ‘Natuurlijk hadden we hierop gehoopt’, zegt Peter van Blanken, voorzitter stuurgroep Retaillab.

’Maar we zijn vooral heel erg blij dat zoveel ondernemers nu al het belang inzien van samenwerking en bundeling van krachten. Blijkbaar voorziet de inrichting van het Retail Lab in een behoefte. Dat geeft ons alle vertrouwen dat het Retaillab Nieuw Noordwijk een succes gaat worden.’

Deelnemers die zich hebben aangemeld bij het Retaillab krijgen toegang tot een eigen digitaal platform. Op dit platform kunnen deelnemers ideeën met elkaar delen, vinden ze inspiratiemateriaal en informatie over de aanstaande bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst zal plaatsvinden op maandag 13 mei in aanwezigheid van de wethouders Henri de Jong en Roberto ter Hark.

De projectorganisatie van het Retaillab Nieuw Noordwijk bestaat uit een stuurgroep met vertegenwoordigers van ondernemers, vastgoed en gemeente Noordwijk. Daarnaast heeft elk winkelgebied een coördinator: René Vijlbrief (Noordwijkerhout), Matthijs van der Bent (Noordwijk Binnen), Maarten van den Berg (Noordwijk Zee) en Marcel Mooijekind (Buitengebieden).

Mooie bijkomstigheid is, dat gemeente Noordwijk het ‘Retail Convenant’ van de overheid heeft ondertekend. Hiermee heeft de gemeente de ruimte om de bestaande regelgeving rond Retail en Horeca opnieuw te interpreteren. Dat geeft ruimte voor nieuwe ideeën en vooruitgang.