Datum: 16-05-2022 - 09:41
05
apr
'19
Meisjeskoor uit Zuid-Londen vult Witte Kerk met hun zang en enthousiasme. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Meisjeskoor uit Zuid-Londen vult Witte Kerk met hun zang en enthousiasme. (foto's)

Afgelopen zaterdag 30 maart was de Witte Kerk voor ruim een uur gevuld met mooie, vrolijke en enthousiaste zang van 40 meisjes in de leeftijd van 11 tot 18 jaar. Deze keer had de NST Group United Kingdom, locatie gevraagd voor een concert voor leerlingen van de Norbury Manor Business & Enterprise College for girls. Deze school staat bekend om een lange en rijke traditie van meisjeskoren...

Sedert 2009 organiseren ook zij via de NST Group concertoptredens in eigen land, maar ook over de grens in vele landen binnen Europa. Daarnaast worden zij regelmatig gevraagd bij diverse evenementen of concerten, bijvoorbeeld in de Royal Albert Hall. 

Voor de concerttour van enkele dagen in de Nederlandse provincies Noord- en Zuid-Holland, werd ook Noordwijkerhout aangedaan, waar de Witte Kerk als locatie het koor gastvrij ontving. Rond de klok van zes uur reed de Engelse touringcar de Dorpsstraat in en hield halt bij de Witte Kerk. Vol bewondering bekeken de gasten bij het uitstappen van de touringcar de locatie voor hun optreden en in de kerk gekomen werd die bewondering nog groter!

Met daarnaast de geboden gastvrijheid kon het alleen maar een succes worden deze avond. En dat werd het ook! In diverse samenstellingen, de Show choir, de Celeste (kamerkoor) en de Vocalize group brachten zij, onder leiding van Emma Stevens, een afwisselend programma van diverse genres liederen, maar waren het veelal populaire gezongen nummers, die de Witte Kerk prachtig vulden.

De gezellige en fraaie Disney medley kreeg extra veel applaus. Maar ook met het Fly me to the moon, of Over the Rainbow en het prachtige This is me, werden de belangstellenden in de kerk oprecht geraakt. Kortom het aanwezige publiek heeft met volle teugen genoten van een gezellig, mooi, ontwapenend en spontaan concert.

De spetterende toegift van het koor was meer dan gewenst, want wat was het concert uur snel om en moest er alweer afscheid worden genomen van deze leuke groep Engelse meiden met hun schitterende stemmen en uitstraling! Zij hebben te kennen gegeven heel graag, gauw nog eens terug te komen naar deze fijne locatie en daar mag Noordwijkerhout naar uitzien!

Foto's Joke Hulsbosch.