Datum: 17-07-2019 - 16:40
07
apr
'19
VoorleesExpress zoekt vrijwilligers Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers Bibliotheek Bollenstreek.

In de maand april staat de VoorleesExpress centraal bij de Bibliotheek Bollenstreek. De VoorleesExpress ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt een vrijwilliger elke week bij het gezin thuis om voor te lezen, samen te lezen en taalspelletjes te doen. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit...

en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn.

Elvira Vis, projectleider VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek, geeft aan dat er dit jaar veel aanmeldingen van gezinnen zijn. “We zoeken daarom vrijwilligers: voorlezers en coördinatoren. Help je graag kinderen die moeite hebben met taal? Ben je 18 jaar of ouder? En heb je twintig weken lang een uur in de week tijd? Word dan voorlezer bij de VoorleesExpress. Wil je wat meer doen en graag voorlezers begeleiden, dan is coördinator een leuke en uitdagende vrijwilligersfunctie.”

Op www.bibliotheekbollenstreek.nl/vle staat meer informatie over de vrijwilligersfuncties en kun je je direct aanmelden.

Op woensdag 10 april zijn de kinderen uit Noordwijkerhout die deelnemen aan de VoorleesExpress uitgenodigd, samen met hun voorlezer en coördinator, bij de bibliotheek in Noordwijkerhout voor een wel heel speciale voorleessessie.

Marnick theater zal voorlezen uit ‘Kikker is Kikker’ van Max Velthuijs. Op deze manier zien de kinderen ook buitenshuis en in groepsverband hoe leuk en belangrijk het is om met taal bezig te zijn.

Voor meer informatie over de VoorleesExpress kunt u contact opnemen met projectleider van de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek, Elvira Vis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (071-5237351).

Foto BON.