Datum: 07-08-2020 - 20:22
07
apr
'19
VoorleesExpress zoekt vrijwilligers Bibliotheek Bollenstreek.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

VoorleesExpress zoekt vrijwilligers Bibliotheek Bollenstreek.

Woensdag 22 januari vond de jaarlijkse inspiratieavond voor vrijwilligers van de VoorleesExpress plaats in de bibliotheek van Sassenheim. Tijdens deze avond worden traditiegetrouw de vrijwilligers in het zonnetje gezet en worden er workshops aangeboden ter inspiratie van het voorlezen. Zo gaf leesbevorderaar Liselotte Dessauvagie een lezing over meertaligheid en het belang van lezen en leesplezier. Vervolgens ging de groep uiteen...

om workshops bij te wonen over ‘interactief voorlezen met gebaren’, ‘ouder- en kind-perspectieven’ en ‘eenvoudig communiceren met ouders’. De aanwezigheid van de complimentenmeisjes maakte de avond compleet. Zij verrasten de aanwezigen met een oprecht en persoonlijk handgeschreven compliment. Al met al een zeer bevlogen avond.

De VoorleesExpress ondersteunt gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar in de Bollenstreek die moeite hebben met taal. Twintig weken lang komt elke week een vrijwilliger bij hen thuis voorlezen. Op deze manier breiden kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen ze hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn.

De VoorleesExpress is op zoek naar vrijwillige voorlezers en coördinatoren. Help je graag kinderen die moeite hebben met taal en vind je het leuk om op die manier een steentje bij te dragen aan de samenleving? Word dan voorlezer of coördinator bij de VoorleesExpress en breng voorleesplezier in huis!

Voor meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Foto PR.