Datum: 05-07-2020 - 22:30
02
apr
'19
Lo en Coby de Haas organiseren barbecue met opbrengst voor Gambia 'Sare Samba love’s De Zilk'.
Geschreven door Lo en Coby de Haas

Lo en Coby de Haas organiseren barbecue met opbrengst voor Gambia 'Sare Samba love’s De Zilk'.

Op zondagmiddag 6 januari werden Lo en Coby de Haas tot hun grote verrassing gekozen tot ´Zilkers van het Jaar´, zij kregen deze eervolle onderscheiding door onder meer hun inzet van het goede doel project in Gambia, om de mensen aldaar te helpen voor een beter leven. Om geld voor dit project in te zamelen organiseren Lo en Coby ieder jaar weer een....

reuze gezellige en smakelijke barbecue voor Gambia op zaterdag 15 juni vanaf 17.00 uur in de prachtige druivenkas van Hans Meskers op de Beeklaan nr 80 in De Zilk.

Barbecue-bericht Lo en Coby de Haas.
Ook dit jaar gaan we er weer voor !!! Het wordt al een beetje een traditie deze hele gezellige zaterdag met onbeperkt eten en drinken en natuurlijk weer met onze vaste zanger 'Dennis Alberti' de neef van…Hij komt weer graag naar De Zilk. En het allerbelangrijkste: U steunt rechtstreeks ons prachtig project in Gambia en iedere cent komt op de juiste plaats, daar zorgen wij voor.

Wat hebben we gedaan met uw geld van vorig jaar ?
Afgelopen november hebben wij het dorpje 'Sare Samba' bezocht. Een dorpje met 500 inwoners, waarvan zo’n 270 kinderen al 20 jaar geen schoon drinkwater hebben. Kinderen zijn vrijwel altijd aan de diarree i.v.m. drinken van vervuild water. Op 5 December hebben wij door een Nederlands bedrijf (bij ons goed bekend) een nieuwe put laten slaan ……wat een Sinterklaas-cadeau. 

En dat de mensen enorm dankbaar zijn, hebben zij bij ons bezoek dit jaar wel laten merken. Het dorpje heeft een prachtig metalen bord gemaakt met ”Sare Samba love’s De Zilk” Zij stonden ons al met muziek op te wachten, het dorpshoofd, de oudste man, de imam, kortom de hele rim-bam. Coby heeft er zelfs een jurk aan over gehouden.

In 'The Point' (de krant van Gambia) werd zelfs een hele pagina gewijd aan deze officiële in gebruik name, waarin de gemeenschap van De Zilk uitgebreid wordt bedankt. Link voor hele artikel, klik hier.

In het dorpje Latriya (schooltje en de ziekenpost) heeft de dokter eindelijk een computer gekregen. Elke maand komen zo’n 700 vrouwen met hun baby’s voor een controle en voor de nodige injecties. Hij is u zeer dankbaar voor dit geschenk. Ook is er een computer gegaan naar het landbouw project in het dorpje Sare Wallom. Beiden doen regelmatig verslag naar de stichting 'Handen Ineen voor Gambia'.

*Voor het laboratorium is een hemoglobine (bloedcentrifuge) aangeschaft.
*De muur rondom de dokterspost verhoogd.
*De waterpomp vervangen.(kapot na 22 jaar)
*Lampionnen-optocht voor de kinderen.
*Diverse kleine zaken…bv: een baal rijst voor grote gezinnen waar de nood heel erg groot is.

Wat zijn de plannen voor dit jaar?
Het landbouw project in het dorpje Sare Wallom loopt geweldig. Hier zijn afgelopen jaar voor het eerst in Gambia met succes aardappelen geoogst. Deze aardappelen worden gedroogd en later gemalen. Hiervan kan men pap maken, vol met vitaminen. Dit is geweldig voor tijden als er niets op het land groeit. (regentijd)

Het zou voor dit dorp (en zijn omgeving) geweldig zijn als hier een tractor komt. Dat proberen we voor elkaar te krijgen. Voor dit project, wat een blijvende verbetering betekent, hebben wij natuurlijk uw steun hard nodig.  

Kom naar de BBQ!!!!
Schrijf u nu in voor deze gezellige avond. De kosten zijn 50 euro per persoon. Dat kunt u doen via ons email adres (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of gewoon uw naam en adres op papier in onze brievenbus. Rabobank: NL62RABO0336693699 (t.n.v. Lo en Coby de Haas) (Ons adres: Beukenlaan 36, 2191 BM, De Zilk, telefoon 0252 516216)

Natuurlijk mag u ook contant betalen, in een enveloppe met uw naam en adres. Uw aanmelding is pas definitief als het geld is ontvangen. Heeft u betaald en aangemeld maar later blijkt dat u toch verhinderd bent, kunt u de entree kaart wel aan iemand anders geven/verkopen. Maar laat dit dan wel even weten. 

Heel de Zilk bakt.
Op 22 April (2e Paasdag) is het mozaïek-weekend met 'Heel De Zilk Bakt'. Wij hebben ons opgegeven en bij ons kunt u een lekker bordje nasi met Daging smoor en een stokje sate kopen. Ook deze opbrengst gaat naar Gambia.

Tekst en foto's Lo en Coby de Haas.