Datum: 05-07-2022 - 02:20
30
mrt
'19
Ambassadeurs voor de bollenvelden gezocht bij de campagne 'Enjoy the Flowers, respect our Pride'.
Geschreven door Flower Science

Ambassadeurs voor de bollenvelden gezocht bij de campagne 'Enjoy the Flowers, respect our Pride'.

Onder deze titel worden toeristen komende weken welkom geheten in de Bollenstreek. Aanleiding voor het zoeken naar ambassadeurs is een noodkreet uit de bollensector om de bloemen te beschermen tegen al te enthousiaste bezoekers. Een samenwerking tussen sector, marketingorganisaties, Greenport/Flower Science en gemeenten levert een pilotproject op...

dat in de drukste toeristische weekenden wordt getest. Toeristen worden gastvrij ontvangen, kunnen voorlichting krijgen en worden verwezen naar locaties waar foto’s gemaakt kunnen worden. Op deze wijze wordt geprobeerd te voorkomen dat toeristen vrijuit door de velden dwalen.

Ambassadeurs gezocht
De kern van de campagne is educatie. De samenwerkende partijen zijn van mening dat goede voorlichting bijdraagt aan het begrip en respect. Het team is met spoed op zoek naar ambassadeurs, liefst met kennis van het bollenvak. In paren van twee worden deze vrijwilligers ingezet op de drukste weekenden in april. Iedereen die een van de weekenden een paar uurtjes vrij wil maken om mee te werken, wordt uitgenodigd zich aan te melden.

Ronald Heruer – oudgediende Visitors Center Noordwijk – is gevraagd om de ambassadeurs aan de velden te verbinden. Hij zit de genoemde weekenden in het VVV Noordwijkerhout. De ambassadeurs heten de toeristen welkom in de Bollenstreek, vertellen wat over het bollenvak, laten zien hoe je foto’s kunt maken en verwijzen naar plekken in de streek waar je nog intenser van de bloemenpracht kan genieten. Wil je mee helpen, meld je dan bij Ronald via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-43121015.

Bureaus voor toerisme slaan handen ineen met bollenkwekers
Blij wordt de Bollenstreek van de toeristen die al zo vroeg in het jaar vanuit alle hoeken van de wereld komen. De mooie plaatjes die de toeristen uitsturen via hun sociale media zijn de beste marketing die je kan wensen. Tenzij er voor het maken van dat plaatje onherstelbare schade wordt veroorzaakt. Daarom is er een pakket ontwikkeld om de kweker te helpen toeristen erop te attenderen dat de velden niet openbaar toegankelijk zijn.

Met de slogan “Enjoy the flowers, respect our pride” wordt de toerist geattendeerd op een respectvolle omgang met al het moois dat kwekers maken. Op een centraal punt in de Bollenstreek is materiaal beschikbaar om de boodschap te verspreiden. Ook de coördinatie van de gidsen gebeurt vanuit deze locatie. Het initiatief om hier gebruik van het maken, ligt bij de kwekers zelf.

Foto: Flower Science