Datum: 14-08-2020 - 16:35
24
mrt
'19
Het Panamese hulpverleningsproject Leonard van Leeuwen (14: 'Afscheid van Cerro Plata')
Geschreven door Redactie BON en Leonard van Leeuwen

Het Panamese hulpverleningsproject Leonard van Leeuwen (14: 'Afscheid van Cerro Plata')

Zoals veel van jullie wel door eerdere berichtgevingen zullen weten verblijf ik, Leonard van Leeuwen uit Noordwijkerhout, tijdens onze winter in het tropische en warme Panama. Ik woon daar in het dorpje Cerro Plata bij padre Roberto. Deze bijzondere Panamese man is na jaren werkzaam te zijn geweest in de katholieke kerk, zijn eigen weg gegaan en geeft nu leiding aan een reeks...

van projecten die de armsten meer kans op een menswaardiger leven bieden. Afgelopen jaar zijn wij gestuit op een vallei waar we 12 indiaanse families onder erbarmelijke omstandigheden werden aantroffen. We besloten om direct hulp te bieden. Een 5 jaar durend project waarvan we nu het tweede jaar gaat starten.

Volg ons op Facebook https://www.facebook.com/ChallengeOfPanama/ en vul het donatieformulier in of doneer rechtstreeks op https://www.doneeractie.nl/challenge-of-panama-steun-deze-kinderen/-4738. Van Blik Op Noordwijkerhout heb ik de gelegenheid gekregen om regelmatig verslag te doen. 

Update 24 maart - 14: 'Afscheid van Cerro Plata'.

Tot slot.

Met 80 eieren in de broedmachine neem ik 4. Abilio neemt het over. De projecten in Corral de Piedra lopen weer steeds beter. Het gevoel wat ik altijd weer heb is dubbel. Graag wil ik mijn familie en vrienden weer zien natuurlijk, maar het gevoel dat je iets in de steek laat speelt ook. Ik hoop dat mijn stukjes iets meer over Panama, in het bijzonder het arme gebied waar ik gewoond heb, hebben duidelijk gemaakt.

Voor nu, als u mij ziet wandelen in of buiten Noordwijkerhout, en heeft u nog vragen spreek mij gerust aan. Inmiddels staat de vastenactie in Noordwijkerhout en omgeving van de Parochie Sint Maarten, in het teken van de hulp aan de indianen van Corral de Piedra.

Gracias y hasta la proxima.

Groetjes,
Leonard van Leeuwen /Ome Co

Klik hier voor deel 13: Hulp komt goed op gang.

Klik hier voor deel 12: Bijgeloof.

Klik hier voor deel 11: Zomerschool.


Klik hier voor deel 9 en 10: Hulp bieden.

Klik hier voor deel 8: Kippendieven.

Klik hier voor deel 7: Wereldjongeren bezoeken projecten padre Roberto.

Klik hier voor deel 6: De bouw van een broedmachine.


Klik hier voor deel 5: Werken en leren, een tweede kans.


Klik hier voor deel 4: Eerste bezoek aan Corral de Piedra.


Klik hier voor deel 3: terug in Panama.


Klik hier voor deel 2: actiedag Witte Kerk.


Klik hier voor deel 1: de aankondiging.

Foto's PR. Filmpje van de omgeving + spelletje.