23
mrt
'19
Vrijwilligers aan de slag voor een schoner Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Vrijwilligers aan de slag voor een schoner Noordwijkerhout. (foto's)

Op zaterdag 23 maart werd weer de Nationale Opschoondag gehouden en traditioneel gaan dan tal van groepen vrijwilligers erop uit om wijk, natuur, parken, in- en uitvalswegen etc. te ontdoen van zwerfafval. In Noordwijk bestaan de Z(werfafval)-ambassadeurs al wat langer, maar deze steeds groter wordende groep burgers die vrijwillig het zwerfafval...

in en om hun eigen leefomgeving opruimen, zijn na een oproep in de media op de Nationale Opschoondag ook in Noordwijkerhout van start gegaan. Rond de twintig vrijwilligers van jong tot oud, waaronder wethouder Sjaak van den Berg, melden zich op zaterdagmorgen bij de Witte Kerk om met een prikker en een vuilniszak aan de slag te gaan om Noordwijkerhout een stukje schoner te maken. 

Maar liefst acht zakken vol met afval was het resultaat van deze opschoon-ochtend in het centrum van Noordwijkerhout. Twee plaatselijke supermarkten zorgden voor een stukje fruit tijdens de werkzaamheden en na afloop was er een kopje koffie voor de volwassenen en limonade voor de kinderen.

Naast de Opschoondag in het centrum van Noordwijkerhout waren er ook nog andere initiatieven in de gemeente Noordwijk, o.a. vanuit Welzijn Noordwijk, wijkverenigingen, Jutters Noordwijk en een groep bewoners rond de Langevelderweg (Sancta Maria en Sollasi).

Zwerfafval is een van de grootste ergernissen in ons land en je komt het echt overal tegen. Let er maar eens op, je zult je verbazen wat je allemaal ziet. Meer info vind je op: Facebook zambassadeursnoordwijk.

Foto's BON.