17
mrt
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 2e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB toont opnieuw karakter en pakt tweede zege op rij. (uitslagen + stand + samenvatting)

Met een tweede zege op een rij ziet de stand er voor VVSB er in één klap een stuk positiever uit. Nadat vorige week Excelsior Maassluis al werd verslagen, werd zaterdagavond opnieuw een subtopper aan de zegekar gebonden. Koninklijke HFC kwam tot tweemaal toe op voorsprong, maar VVSB toonde net als vorige week karakter en trok aan het langste eind...

Grote man bij de Noordwijkerhouters was opnieuw Danny Bakker, met 2 doelpunten en 1 assist.

Beide ploegen oogde in het begin van de wedstrijd wat onwennig aan de weersomstandigheden. De eerste die er goed mee omging was Koninklijke HFC-speler Tim van Soest. Op de middenlijn kreeg de aanvaller de bal aangespeeld, zag doelman Ruben Valk net wat te ver voor zijn doel staan. Van ruim 40 meter schoot Van Soest de bal die gedragen werd door de wind, waarna de bal keurig in het doel van VVSB belandde.

De wedstrijd bleef wat rommelig en de Koninklijke HFC bleef de gevaarlijkste ploeg voor de rust. Met name Van Soest bleek schotvaardig. Tot tweemaal toe kon de aanvaller van de Haarlemmers de score vergroten, maar Jordy Zwart en doelman Valk konden dit voorkomen.

Aan de andere kant was één van de spaarzame mogelijkheden wel raak. Tomas Arroyo onderschepte de bal op het middenveld en bezorgde de bal bij Danny Bakker. De aanvallende middenvelder van VVSB omspeelde André Morgan en gaf de bal af aan de geheel vrijstaande Tommy Bekooij. De topschutter van VVSB wist wel raad met dit buitenkansje en liet doelman Tom Boks kansloos in de korte hoek.

Na de rust had VVSB het ‘voordeel’ van de meewind, maar toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Na een overtreding op Lars Weistra mocht ras-Noordwijkerhouter Peet van der Slot aanleggen van elf meter. De oud-VVSB’er die 9 jaar voor zijn eerste elftal speelde, bleef koelbloedig en zorgde voor de 1-2.

Met nog een half uur op de klok begon VVSB alvast aan het slotoffensief. Met de inbreng van Frank Tervoert als aanspeelpunt werden de paarsgelen sterker en sterker. In de 65e minuut leek VVSB op gelijke hoogte te komen, maar na een kopbal van Tervoert schoot Bekooij tegen doelman Boks aan. De rebound kwam voor de voeten van Frans van Niel. De aanvoerder van VVSB haalde uit, maar schoot tegen Bekooij aan. In de scrimmage die volgde kon HFC voor opruiming zorgen.

VVSB bleef aanzetten en kwam tien minuten voor tijd dan wel op gelijke hoogte. Bakker ontfutselde Danny Hols de bal, gaf voor op Tervoert waarna de bal in de kluts opnieuw voor Bakker kwam. De middenvelder van VVSB dacht niet na en haalde met rechts uit en verschalkte zo de doelman van Koninklijke HFC. De Boekhorst ontplofte, maar proefde ook dat er nog meer in het vat zat.

En dat meer kwam vijf minuten voor tijd. Uit een vrije trap van Frans van Niel kon bij de tweede paal opnieuw Bakker inkoppen. Met een rake kopstoot zorgde hij voor de 3-2 en een orkaan van euforie op de tribunes.

Koninklijke HFC had nog enkele minuten om een nederlaag te voorkomen en hadden met invaller Franklin Lewis in de slotminuut nog een levensgrote kans. De vrije trap vlak buiten het strafschopgebied schoot de invaller over de muur van VVSB, maar achter die muur dook Valk op die voor opruiming kon zorgen. Niet veel later floot scheidsrechter Te Kloeze voor het einde van de wedstrijd en was de tweede overwinning op rij een feit.

VVSB – Koninklijke HFC 3-2: 17. Van Soest 0-1, 44. Bekooij 1-1, 55. Van der Slot (p) 1-2, 81. Bakker 2-2, 85. Bakker 3-2.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo (71. Felicia), Zwart, Verlaan, Van der Wilden; Van Niel, De Rijk, Bakker; Martins (58. Tervoert), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg > Klik hier voor de interviews en samenvatting.

Uitslagen en stand 2e-divisie.