Datum: 29-02-2020 - 10:01
  
12
mrt
'19
Het Panamese hulpverleningsproject Leonard van Leeuwen (13: 'Hulp komt goed op gang')
Geschreven door Redactie BON en Leonard van Leeuwen

Het Panamese hulpverleningsproject Leonard van Leeuwen (13: 'Hulp komt goed op gang')

Zoals veel van jullie wel door eerdere berichtgevingen zullen weten verblijf ik, Leonard van Leeuwen uit Noordwijkerhout, tijdens onze winter in het tropische en warme Panama. Ik woon daar in het dorpje Cerro Plata bij padre Roberto. Deze bijzondere Panamese man is na jaren werkzaam te zijn geweest in de katholieke kerk, zijn eigen weg gegaan en geeft nu leiding aan een reeks...

van projecten die de armsten meer kans op een menswaardiger leven bieden. Afgelopen jaar zijn wij gestuit op een vallei waar we 12 indiaanse families onder erbarmelijke omstandigheden werden aantroffen. We besloten om direct hulp te bieden. Een 5 jaar durend project waarvan we nu het tweede jaar gaat starten.

Volg ons op Facebook https://www.facebook.com/ChallengeOfPanama/ en vul het donatieformulier in of doneer rechtstreeks op https://www.doneeractie.nl/challenge-of-panama-steun-deze-kinderen/-4738. Van Blik Op Noordwijkerhout heb ik de gelegenheid gekregen om regelmatig verslag te doen. 

Update 12 maart - 13: 'Hulp komt goed op gang'.

Mede dankzij Noordwijkerhoutse donateurs en de vastenactie zit er weer volop schot in de hulpactie in het indianen-reservaat waar we allang werkzaam zijn. Maar gelukkig ook vanuit Panama zelf komt van allerlei kanten hulp. In geld, maar ook in materialen en vrijwilligers.

Er wordt een bijeenkomst gepland met voornamelijk vrouwen, moeders, want die lijken meer discipline te hebben. Speerpunten blijven de eendagskuikens en de tilapia. Om de jonge kuikens te beschermen worden kippenhokken gebouwd. (Zie foto) Maar ook sanitaire voorzieningen en eenvoudige keukentjes staan op stapel.

Zoals gezegd is er behoorlijk wat mogelijk, maar de financiën zijn natuurlijk nooit toereikend. Ook het project met de broedmachine is bedoeld om ook grote kuikens van legkippen naar het reservaat te brengen. De laatste proef had een beter resultaat, dus maar afwachten hoe ze dat gaan doen.

Groetjes,
Leonard van Leeuwen /Ome Co

Klik hier voor deel 12: Bijgeloof.

Klik hier voor deel 11: Zomerschool.


Klik hier voor deel 9 en 10: Hulp bieden.

Klik hier voor deel 8: Kippendieven.

Klik hier voor deel 7: Wereldjongeren bezoeken projecten padre Roberto.

Klik hier voor deel 6: De bouw van een broedmachine.


Klik hier voor deel 5: Werken en leren, een tweede kans.


Klik hier voor deel 4: Eerste bezoek aan Corral de Piedra.


Klik hier voor deel 3: terug in Panama.


Klik hier voor deel 2: actiedag Witte Kerk.


Klik hier voor deel 1: de aankondiging.

Foto's PR. Filmpje van de omgeving + spelletje.