Datum: 15-08-2020 - 13:24
10
mrt
'19
Teammanager en speelster Gwen van Beusekom met The Bassets Babes 'Sportploeg van het jaar'.
Geschreven door RC The Bassets

Teammanager en speelster Gwen van Beusekom met The Bassets Babes 'Sportploeg van het jaar'.

Het vrouwen-rugbyteam The Bassets Babes van de Noordwijkerhoutse teammanager en speelster Gwen van Beusekom, is in de Gemeente Teylingen uitgeroepen tot 'Sportploeg van het jaar'. Zij waren met de korfballers van TOP en Judoploeg Bollenstreek genomineerd. Op vrijdag 8 maart maakte wethouder Bas Brekelmans de winnaar bekend....

In een tot de nok toe gezellig gevulde sporthal Dekker was de spanning even voor acht uur te snijden. Toen de winnaar bekend werd sprongen The Bassets Babes uit Sassenheim een gat in de lucht.

Zij ontvingen de prijs omdat zij vorig seizoen twee landstitels binnen harkte. Zij wonnen in een zinderende finale de landstitel en enkele weken later de snelle variant op het 15-tal rugby de Nationale 7-ens. Het behalen van beide titels werd nu bekroont met de prijs "Gemeente Teylingen sportploeg van het jaar".

Boegbeeld Kelly van Harskamp nam met een vleugje emotie de prijs in ontvangst. Zij vond buiten alle Internationale prijzen die zij persoonlijk en met het Nationale team had gewonnen het landskampioenschap met haar Bassets het allermooiste en de kroon op haar rugbycarrière.

Foto Robert Balkestein.