09
mrt
'19
Victorschool (groep 5-6) en Prinsenhof (groep 7-8) Nederlands Kampioen Schoolbowlen. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Victorschool (groep 5-6) en Prinsenhof (groep 7-8) Nederlands Kampioen Schoolbowlen. (foto's)

Op zaterdag 9 maart kwamen scholen uit het hele land met hun kampioenteams naar Warmond om daar te beslissen welke school zich de Kampioen van Nederland mag noemen in 2019. Dit jaar mochten de teams van groep 5 & 6 ook meedoen en dus waren er twee kampioenen te eren. En misschien wel uit dezelfde school, dat zou natuurlijk heel bijzonder zijn....

In drie halve finale series van elk 20 teams in het bowlingcentrum van Warmond, zou er van 09.30-14.00 uur beslist gaan worden wie zich ging plaatsen voor de finale. De top 6 van de teams uit groep 5 & 6 en de top 14 van de teams uit groep 7 & 8 zouden de finale gaan spelen om 15.30 uur.

Al eerder in de voorronden bij All American Bowling in Noordwijkerhout hadden zich 72 teams uit de groepen 5 en 6 en 7 en 8 uit deze regio gestreden voor een plaats in de halve finale. Van de in totaal 246 teams uit heel Nederland, hadden er uiteindelijk maar liefst 17 teams uit Noordwijkerhout en omgeving zich weten te plaatsen voor de halve finale van de in totaal 60 teams.

Uiteindelijk wisten er vier teams uit de gemeente Noordwijk (drie uit Noordwijkerhout) door te dringen tot de twintig finaleplaatsen op zaterdagmiddag. Het team van 'De Gezouten Kegeltjes' van de Victorschool zijn de grote kampioenen geworden in de klasse groep 5 en 6. Na gelijke stand in de finale wonnen zij de roll off met 14 tegen 6 punten.

In de klasse groep 7 en 8 wist de Prinsenhof met het team 'De Strikers' hun koppositie na de voorronden vast te houden en gingen ze met de eerste prijs er vandoor en wonnen tevens de grote wisselbeker. Op een eervolle vierde plaats eindigde het team 'Nickname' van de St. Victorschool en behaalde het team van 'De 3 musketiers' van CBS Wakersduin uit Noordwijk een keurige 12e plaats.

In de vele jaren sinds dat Bowlingvereniging Noordwijkerhout onder leiding van George van Kints de voorronden al organiseert, zijn de mooie resultanten van dit jaar met twee kampioenen een absolute kroon op het werk van de vele vrijwilligers.

Foto's Jack Edelaar en Bowlingvereniging NWH.