10
mrt
'19
Voetbalwedstrijd VVSB in de 2e divisie in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

VVSB boekt zwaarbevochte zege op Excelsior Maassluis. (foto's + uitslagen + stand + samenvatting)

VVSB heeft de eerste wedstrijd na de carnaval direct in een zege omgezet. Vincent van den Berg zorgde voor de snelle openingstreffer namens Excelsior Maassluis, waarna VVSB haar rug rechtte. Tommy Bekooij zorgde nog binnen het kwartier voor de gelijkmaker, waarna in de tweede helft Tim de Rijk voor de voorsprong zorgde. Lange tijd bleef het spannend...

door de toenemende druk van de gasten, maar Danny Bakker maakte daar een einde aan door in de slotminuten voor de bevrijdende 3-1 te zorgen.

Met een extra slot op de deur trachtte coach Eric Meijers de defensieve wanorde van de laatste wedstrijd (6-1 tegen Scheveningen) tegen te gaan. Echter kon dit plan al na 64 seconden de prullenbak in. Het was Milan van Ewijk die langs alles en iedereen over de rechterflank snelde en de bal laag voor gaf op de meegelopen Vincent van den Berg. Voor de geheel vrijstaande spits van Excelsior Maassluis was het een koud kunstje om de bal in het doel te tikken en zo zijn ploeg al vroeg op voorsprong te zetten.

VVSB keek nu dus eens vanaf het begin al tegen een achterstand aan, waardoor er nog meer moraal in de ploeg kwam om dit om te zetten. Frans van Niel gaf in de 5e minuut al het startschot van een reeks aanvallen van de paarsgelen, maar doelman Jean-Paul van Leeuwen stond in de weg voor de gelijkmaker. Niet veel later zat de doelman van Excelsior Maassluis wel mis waardoor de gelijkmaker binnen viel. Uit een corner van Danny Bakker kwam Tommy Bekooij voor de doelman uit en kopte VVSB naar de 1-1.

In een verder gelijk opgaande wedstrijd creëerde beide ploegen diverse kansen. De kansen van VVSB kwamen voort uit open spel. De gasten uit Maassluis werden met name gevaarlijk uit dode spelsituaties. Met veel lengte in de ploeg was het vaak billenknijpen voor het doel van VVSB, maar het vizier stond nog niet op scherp bij de ploeg van Dogan Corneille.

Ook na de rust gaf Excelsior Maassluis veel druk naar voren en had het diverse mogelijkheden om opnieuw op voorsprong te komen. VVSB kwam enkele malen goed weg doordat ballen net naast of over het doel vlogen. Ook doelman Ruben Valk had enkele malen een goede parade op de pogingen van Daan Smith en Sefa Kurt.

Nadat de storm van Excelsior Maassluis ietwat ging liggen, kroop VVSB meer uit haar schulp. Dit resulteerde dan ook in een voorsprong van VVSB. De vrije trap van Van Niel tikte doelman Van Leeuwen nog op de lat, waarna Tim de Rijk er als de kippen bij was om de rebound binnen te koppen.

VVSB toonde karakter en beet van zich af. Excelsior Maassluis drong nog maar eens aan en had in de personen Jeremy Moreno en Tobias Kleijweg, twee grote stormrammen in de ploeg gebracht. Beide invallers waren ook erg gevaarlijk voor het doel van Ruben Valk, maar beide pogingen gingen net naast het doel van VVSB.

In de slotfase kon VVSB naar hartenlust counteren en was het Tommy Bekooij die voor de bevrijdende 3-1 kon zorgen. Echter stuiterde de bal net op toen hij wilde schieten waardoor de poging hoog over ging. Toch kon Sportpark de Boekhorst nogmaals gaan juichen. Het was Danny Bakker die een vrije trap schitterend over de muur en achter de doelman schoot en er zo voor zorgde dat VVSB eindelijk weer eens in eigen huis een overwinning kon vieren.

VVSB – Excelsior Maassluis 3-1: 2. Van den Berg 0-1, 11. Bekooij 1-1, 62. De Rijk 2-1, 89. Bakker 3-1.
VVSB: Valk; Fecunda, Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief; Van Niel, De Rijk, Bakker; Martins (74. Van der Wilden), Bekooij.

Tekst: Stefan van den Burg > Klik hier voor de interviews en samenvatting.

Foto's BON + uitslagen en stand 2e-divisie.