10
mrt
'19
Eigenaren woning Leidsevaart wil extra onderzoek naar mogelijk verontreinigde grond.
Geschreven door Leidsch Dagblad

Eigenaren woning Leidsevaart wil extra onderzoek naar mogelijk verontreinigde grond.

Een Noordwijkerhoutse familie wil dat de Raad van State de gemeente Noordwijk verplicht om nader onderzoek te verrichten naar mogelijk verontreinigde grond op een perceel aan de Leidsevaart. De familie wil haar huis verkopen en potentiële kopers kunnen melden dat het naast de woning gelegen perceel en de aangrenzende zandweg....

geheel schoon zijn. Volgens de gemeente is dat het geval. Het perceel zou in 2017, toen het nog Gemeente Noordwijkerhout was, na een handhavingsactie zijn opgeruimd.

De bewoners van de Leidsevaart vertrouwen het niet. Volgens hun raadsman is er weliswaar een halve meter met plastic en puin vervuilde grond weggehaald, maar er zou ook heel wat rommel in de grond zijn gewalst toen het perceel weer op maaiveldniveau werd gebracht.

Volgens het dwangbesluit dat de gemeente aan de eigenaar van het vervuilde perceel had opgelegd, moest hij na het verwijderen van de ophooggrond alleen nog alle zichtbare verontreinigingen verwijderen. Dat is volgens de gemeente gebeurd.

Een toelichting kon de gemeente bij de Raad van State niet geven, omdat er geen vertegenwoordiger naar Den Haag was afgereisd. Rechter Gerrit Hoogvliet zei dat erg jammer te vinden, omdat hij nog wel wat vragen had voor de gemeente.

Volgens de familie is de gemeente in ieder geval flink tekortgeschoten en moet er alsnog onderzoek komen naar de achtergebleven verontreinigingen. Of de Raad van State de gemeente daartoe verplicht wordt binnen enkele weken duidelijk. Dan doet de bestuursrechter uitspraak.

Bron Leidsch Dagblad