Datum: 14-08-2020 - 16:15
04
mrt
'19
Een zonnige start van het Boerenhuwelijk van Boer Arie en Boerin Lot. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Een zonnige start van het Boerenhuwelijk van Boer Arie en Boerin Lot. (foto's)

De Boerenbruiloft van de Kaninefaaten is altijd een zeer druk bezochte en gezellige activiteit. Men begint op maandag 12.00 uur bij Café van der Geest en van daaruit vertrekt het gezelschap in optocht naar 'het gemeentehuis' voor de huwelijksvoltrekking van het Boerenbruidspaar. Gelukkig bleef het slechte weer van zondag op deze maandag weg en was er alleen nog...

een harde wind met een lekker zonnetje. Zo kon er het Boerenpaar, Boer Arie en Boerin Lot, in de onecht worden verbonden op het bordes van 'het gemeentekantoor' zoals het oude gemeentehuis van Noordwijkerhout na de fusie tegenwoordig genoemd schijnt te worden. Het werd een zonnige huwelijksvoltrekking onder veel belangstelling van een grote boerenbevolking.

Het Boerenbruidspaar zei ondanks enige bezwaren van de aanhang van het Boerenpaar, gelukkig toch volmondig ja tegen de onechte huwelijksverbintenis. Na de huwelijksvoltrekking toog men in boerenoptocht naar het boerenfeest, welke al jaren met een boerenkoolmaaltijd wordt gehouden in de Hooischuur van De Schelft.

Foto's redactie BON.