Datum: 13-07-2020 - 07:08
23
feb
'19
Boerenpaar wint met kaarten van Prins Blackjack. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Boerenpaar wint met kaarten van Prins Blackjack. (foto's)

Het is pas februari, maar met het heerlijk aanwezige zonnetje en een prima temperatuur lijkt het wel voorjaar op zaterdagmiddag 23 februari. Dat kwam goed uit in het carnavalsgekke Kokkerhout want op de Steeg voor de Witte Kerk was er door de Boerengetuigen van Boer Arie en Boerin Lot, een heuse boerenstunt gepland. Onder toeziend oog van een leuk...

aantal opgekomen boerenbevolking mocht het pas verloofde Boerenpaar het in een carnavaleske-wedstrijd opnemen tegen het Prinsenpaar der Kaninefaaten: Prins Blackjack en zijn Prinses Red Velvet. Een traditie die ook dit jaar niet mocht ontbreken in de verlovingstijd en dan heeft dit jubileum-boerenpaar ook nog eens het weer mee.......maar zouden ze ook deze ludieke wedstrijd met wat geluk kunnen winnen?

De getuige van Boerin Lot: Gerrit van Harry van bol op pot tot ‘t Langeveld en de getuige van  Boer Arie: Smiekie van De Harde Kern tot Gexat tot in ‘t Kockenhout hadden drie opdrachten voor beide paren. Bij de eerste opdracht moest men op de toonladder de muziek op het juiste tempo zien te krijgen, vervolgens werden er smeuïge privé-verhaaltjes voorgelezen waarbij men na afloop moest aangeven of het verhaaltje wel of niet waar was.

Als laatste was er het speciale jubileum-kaartspel 'vierenveertigen' en daar leek Prins Blackjack in het voordeel te zijn, maar op één of andere bijzondere (lees: duistere) manier won toch het Boerenpaar deze carnavaleske-wedstrijd. Blijkbaar kan het Prinsenpaar der Kaninefaaten goed tegen hun verlies, want er werd niet echt tegengestribbeld. 

Na de uitreiking van de prijzen, waarbij het Boerenpaar 'de eerste prijs' kreeg en het Prinsenpaar 'de derde prijs', werd er afgesloten met de Noordwijkerhoutse Wals (muzikaal begeleid door de Koetillers) om vervolgens onder genot van een schuimkraagje nog even na te praten in Grandcafé To Meat/Het Feest van Harry

Foto's BON.