Datum: 07-10-2022 - 14:07
20
feb
'19
Eigenaar wil winkelcomplex Kornoeljelaan opknappen en vergroten.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Eigenaar wil winkelcomplex Kornoeljelaan opknappen en vergroten.

In mei 2018 kon u via een nieuwsitem op BON vernemen dat omwonenden zeer verontrust waren over de mogelijke bouw van 8 appartementen bij het winkelcomplex aan de Kornoeljelaan tegenover Puyckendam. Het bestemmingsplan ter plaatse liet toen al zien dat de bouw van woningen niet toegestaan zou worden door de gemeente. Nu heeft Hoorne Vastgoed bij de gemeente...

een vergunningaanvraag voor een nieuw bouwplan gedaan, om het winkelcomplex aan te kunnen passen en zo het winkelgebied weer een eigentijdse uitstraling geven. Het plan voorziet in de sloop van het losstaande gebouw met daarin nu een pizzeria, snackbar en een leegstaande ruimte.

Vervolgens wil men de winkelruimtes onder het appartementencomplex vernieuwen en vergroten waardoor o.a. de supermarkt aldaar kan uitbreiden. Deze winkel telt nu nog 1235 vierkante meter bruto vloeroppervlak en na de verbouwing moet dat 1480 vierkante meter worden.

Naast de supermarkt komt er ook meer ruimte voor de daar al aanwezige fysiotherapiepraktijk en komen er in een nieuw aan te bouwen gedeelte ook de pizzeria en de snackbar weer terug. Een deel van de bergingen van de bovenliggende appartementen zullen ook verplaatst gaan worden.

Aansluitend aan de nieuwbouw wordt er een fiets- en wandelroute van Puyckendam naar de Kornoeljelaan langs het water aangelegd. Aan de achterzijde van het winkelcomplex bij de pizzeria vervallen aan de Kornoeljelaan vijf parkeerplaatsen. Op het plein aan de voorzijde wordt het aantal vakken juist met negen uitgebreid. 

Om de plannen mogelijk te maken moet bestemmingsplan voor het gebied worden aangepast. De raad van Noordwijk wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van maart 2019 verzocht daaraan medewerking te verlenen.

Foto's PR - aanvrager vergunning.