Datum: 04-04-2020 - 03:53
  
Update: 30-3-2020.
19
feb
'19
Victoriberg na reconstructie weer open voor het verkeer. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Victoriberg na reconstructie weer open voor het verkeer. (foto's)

De Victoriberg tussen de rotonde Gooweg en Kerkeland was afgelopen jaar nodig toe aan onderhoud en deze werkzaamheden gingen 10 september 2018 van start voor een nieuwe inrichting. Na zes maanden van reconstructie is de Victoriberg op 18 februari 2019 weer opengesteld voor het verkeer. Er vinden nog wel wat laatste werkzaamheden plaats, maar het verkeer...

kan na een half jaar van afsluiting weer zijn weg vervolgen over de Victoriberg.  De snelheid ter plaatse is wel omlaag gegaan van 50 naar 30 km per uur en er zijn verschillende verkeersdrempels en -plateaus aangelegd. Doel van de aanpassingen was de weg verkeersveiliger te maken zodat langzaam en gemotoriseerd verkeer beter samengaan.

Tegelijk met het werk is er
 ook een rioolleiding verlegd in het groen van de Dorpsstraat/Guldemondvaart naar de Guldemondsloot, hiervoor moesten een aantal bomen gekapt worden maar deze zijn weer vervangen voor jonge nieuwe aanplant. De werkzaamheden aan de Victoriberg zouden volgens de planning voor het carnaval van 2019 klaar zijn en dat is dus gelukt.

Foto's BON.