Datum: 06-06-2020 - 22:54
19
feb
'19
Keiebijters 'Goud van Oud' met The Blues Brothers Tribute Band, Aretha Franklin, Boule7-DJ Berthil van Wijk en The Expired Faces.
Geschreven door CV De Keiebijters

Keiebijters 'Goud van Oud' met The Blues Brothers Tribute Band, Aretha Franklin, Boule7-DJ Berthil van Wijk en The Expired Faces.

Al een paar jaar organiseren De Keiebijters met succes een heerlijke muzikale 'Goud van Oud' avond in hun Feesthal op het Bavo-terrein. Dit is in het weekend voorafgaand aan het geweldige carnaval wat Kokkerhout begin maart weer te wachten staat. Afgelopen jaren waren o.a. de Radio-2 DJ's Gerard Ekdom en Wouter van der Goes met de bekende Top2000 discoshow...

in 2016 te gast. In 2017 was er het succesvolle Top2000 Live in Concert met St. Jeanne d'Arc en de ABBA-tributeband. Vorig jaar was er een tribute aan de nog immer populaire Nederlandse band Doe Maar met Toe Maar en terug in de tijd met Boule7 DJ Berthil van Wijk. In het voorprogramma stond de jonge band The Explosion.

Zaterdag 23 februari 2019 Keiebijters 'Goud van Oud'.
Ook in 2019 hebben De Keiebijters op zaterdag 23 februari weer een kei van een programma met een keur van artiesten op de bühne staan. In het voorprogramma staat de band The Expired Faces, het repertoire van deze band laat zich omschrijven als een reis door de pop-muziekgeschiedenis, kortom een opeenvolging van pop, soul en rock classics door de jaren heen.

Op deze avond neemt, na het succes van vorig jaar, de bekende DJ Berthil van Wijk uit Noordwijk weer plaats achter zijn draaitafels. Berthil laat op deze avond tussen alles door oude tijden herleven met muziek van de bekendste discotheek in de jaren 60/70/80 op de boulevard in Noordwijk en in de regio.....'Boule7'.

De 'Goud van Oud' avond heeft als hoofdact 'The Blues Brothers Tribute Band' met een gastoptreden van Gaia Aikman (deelneemster aan The Voice of Holland en musical The Lion King) en zij kruipt in de huid van de helaas onlangs overleden legendarische 'Queen of Soul' Aretha Franklin. The Blues Brothers Tribute Band staat garant voor een avondje muzikaal entertainment van de bovenste plank!

'The Blues Brothers Tribute Band' vertolkt vele muzikale stijlen met verve. Of het nu blues, jazz, rock, funk, soul, pop, dixieland of bossa nova is, het staat als een huis. In de loop der jaren heeft deze band het repertoire van de originele Blues Brothers smaakvol en respectvol uitgebreid met bekende en onbekende parels uit de muziekgeschiedenis.

Maar altijd passend in het muzikale tijdsbeeld waar The Blues Brothers voor staan. Denk aan nummers als Hold on I’m coming, Polk salad Annie, Wooly Bully en Walking the dog. Een show van deze uit 13 muzikanten bestaande band (inclusief vijfkoppig blazersensemble) is een muzikale rondreis door het hart van de Amerikaanse muziekhistorie. 

In 2007 neemt 'The Blues Brothers Tribute Band' deel aan 'The Clash of the Coverbands' net als zo'n 1.600 andere bands. De band vliegt voorspoedig door alle zes de voorrondes in heel Nederland heen en wint uiteindelijk glansrijk en wordt unaniem verkozen tot Beste Coverband van Nederland. Beste act, performance, muzikaliteit en show! "Technisch perfect en visueel erg aangrijpend", was de mening van de jury.

De 'Goud van Oud' avond is op zaterdag 23 februari in de Feesthal van de Keiebijters op het Bavo-terrein, De zaal gaat om 20.00 uur open en het voorprogramma start om 20.15 uur. Toegangskaarten kosten € 10,- (gratis garderobe, toilet) en zijn zo lang de voorraad strekt te koop bij Suzanne's Feestshop in de Havenstraat of Vink Multimedia in de Dorpsstraat.

Voor meer informatie over de Keiebijters en het carnavalsprogramma van 2019 kijk dan op www.keiebijters.com en volg hun Facebookpagina.