Datum: 31-05-2020 - 14:25
17
feb
'19
Boeren-Kerkmis en Boeren-Lunch ter ere van 44 jaar Boerenbruiloft. (foto's + filmpjes)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Boeren-Kerkmis en Boeren-Lunch ter ere van 44 jaar Boerenbruiloft. (foto's + filmpjes)

Wellicht is het u niet ontgaan met de vele berichten in de media, dit carnavalsseizoen is een speciaal jaar. De Kaninefaaten vieren namelijk het 4x11 bestaan van de Boerenbruiloft! Een 44 jaar oude traditie waar Noordwijkerhout van dichtbij deel van heeft uitgemaakt! Elk jaar verzamelen 1500 gasten zich op maandagmiddag...

van de carnaval in de Schelft om gezamenlijk boerenkool met worst te eten. Maar ook het vieren van het matinee enkele weken van te voren, de vele stuntjes en natuurlijk de Boerenbruiloft op het gemeentehuis horen hierbij.

Dit jubileum was dan ook de reden om hier speciale aandacht aan te geven door middel van het houden van een Boeren-Kerkmis op zondagochtend 17 februari. De St. Jozefkerk was tot de laatste stoel bezet en de muzikale begeleiding lag bij het Koor Revoice en Hofkapel de Koetillers. De voorgangers van deze Boeren-Kerkdienst, die overigens voor het eerst gehouden werd, waren Pastoor André Goumans en Diaken Bertijn Prins.

De kerk was onder andere goed bezet met Boerenparen en hun getuigen uit de rijke geschiedenis van 44 jaar Boerenbruiloft der Kaninefaaten. Naast de Prinsenparen van de Kaninefaaten en Babyfaaten, was het jubilerende Boerenpaar, Boer Arie en Boerin Lot, zelfs op verschillende manieren betrokken bij de Boeren-Kerkdienst. Natuurlijk als Boerenpaar maar ook als leden van het Koor Revoice waarmee ze regelmatig optredens verzorgen. 

Na afloop van de Boeren-Kerkdienst werden alle aanwezigen Boerenparen en hun getuigen, in de St. Jozefkerk gezamenlijk op de gevoelige plaat vastgelegd (zie fotogalerij). Vervolgens toog het jubilerende gezelschap naar de Residentie van de Kaninefaaten Café van der Geest.

In de Residentie kreeg men een heuse Boeren-Lunch voorgeschoteld en werden er door de Boeren-aanwezigen flink wat oude koeien uit de sloot gehaald en was het nog lang gezellig in de Zeestraat.

Klik hier voor filmpje op Facebook met muziek van de Koetillers.

Klik hier voor de afsluitende Noordwijkerhoutse Wals.

Foto's BON, later nog meer foto's bij JP/Snapshot.