Datum: 06-06-2020 - 22:05
17
feb
'19
Statiegeldflessen-actie voor Dolphins4Femke en Dolphins4Teun.
Geschreven door Stichting dolphins4femke

Statiegeldflessen-actie voor Dolphins4Femke en Dolphins4Teun.

Femke is 17 en is meervoudig gehandicapt. Teun is 3 jaar oud en heeft het Syndroom van Down. Beide kinderen hebben een stichting: Dolphins4Femke en Dolphins4Teun. De stichtingen zamelen geld in om dolfijntherapie in Curaçao mogelijk te maken. Femke is reeds eerder naar de dolfijntherapie geweest en heeft daar zeer goede resultaten behaald, Teun gaat voor de eerste keer naar de therapie...

Dolfijntherapie is zeer kostbaar en wordt niet vergoed door de verzekering. Daarom organiseren stichting Dolphins4Femke en stichting Dolphins4Teun regelmatig acties of activiteiten om geld in te zamelen. Femke woont in Noordwijkerhout en Teun woont in Noordwijk. Nu Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk 1 gemeente zijn vonden de stichtingen het een goed idee om de krachten te bundelen en een grote eenmalige actie op touw te zetten.

Een week lang, van maandag 18 februari tot en met vrijdag 22 februari 2019 worden er met diverse scholen en kinderdagverblijven in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk een statiegeldflessen-actie gehouden. Een week lang zamelt iedereen statiegeldflessen in, die dan worden opgehaald en ingeleverd bij supermarkt Dirk van der Broek in Noordwijk. Het ingezamelde geld wordt dan verdeeld over beide stichtingen zodat Femke en Teun weer een stapje dichter bij de dolfijntherapie zijn.

U kunt ook uw lege flessen inleveren bij de deelnemers en zo uw steentje bijdragen:

Kinderdagverblijf de Boomgaard, Kerkstraat 29 Noordwijkerhout

Kinderdagverblijf Pinokkio, Van Panhuysstraat 11 en Goohorstlaan 12 Noordwijk

Kinderdagverblijf Bloesem/Flowerkids, Losplaatsweg 38 Noordwijk

Kinderdagverblijf de Palmboom, Hafkenscheidtlaan 2A De Zilk

Kinderdagverblijf Smallsteps De Duinrakkers, Duin en Dal 1A Noordwijkerhout

De Noordwijkse School, Hoogwakersbosstraat 14 Noordwijk

Fam. Weijers, Centurio 18 Noordwijkerhout 

Aanvullende informatie over de therapie:

Dolfijntherapie is een ondersteunende therapie voor kinderen met een beperking en/of speciale behoeftes. Bij deze therapie staat de interactie tussen het kind en de therapeut samen met speciaal daarvoor getrainde dolfijnen centraal. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond, dat dolfijnen kinderen stimuleren zich verder te ontwikkelen en dat kinderen tot vier keer zo snel leren wanneer ze therapie volgden die gecombineerd word met interactie met dolfijnen. Dolfijntherapie kan bijdragen aan een fundamentele vooruitgang in de toekomst en wij als ouders, gunnen Femke & Teun een betere ontwikkeling.

Het Curaçao Dolphin Therapy & Research Centre (CDTC) biedt deze kinderen en hun families de mogelijkheid tot het volgen van een unieke therapieprogramma. Helaas kunnen nog lang niet alle kinderen dolfijntherapie volgen. Naast training, onderkomen en verzorging van de dolfijnen zijn speciaal opgeleide trainers en therapeuten noodzakelijk om de therapie tot een succes te maken. Dit alles maakt de therapie en alle bijkomende benodigdheden om de therapie te gaan doen, helaas zeer kostbaar en wordt niet vergoed door de verzekering.

Meer weten over Femke & Teun of over de actie? Kijk op facebook bij Dolphins4Femke en Dolphins4Teun of bel 0614851902 (Wendy)

Bedankt voor uw steun!

Liefs, Femke & Teun

Foto's PR.