Datum: 16-08-2022 - 05:54
16
feb
'19
Teylingen College Leeuwenhorst met 'Youth, Europe and Theatre' naar Finland.
Geschreven door Teylingen College Leeuwenhorst

Teylingen College Leeuwenhorst met 'Youth, Europe and Theatre' naar Finland.

Op zaterdag 16 februari vertrekt een groep van 25 leerlingen en 5 docenten voor 14 dagen naar Oulu (Finland) voor de 20e editie van Youth, Europe and Theatre (YET), een van de internationaliseringsprojecten van het Leeuwenhorst Samen met Finse collegae en leerlingen zullen zij een theaterstuk op de planken zetten. Het succesvolle YET-project heeft meerdere Europese prijzen...

gewonnen voor de bijzondere manier waarop leerlingen uit verschillende landen met elkaar in contact worden gebracht! De bedoeling van het project is om deelnemers meer inzicht te geven in elkaars cultuur en elkaars culturele erfgoed, zodat zij een opener, minder bevooroordeelde houding t.o.v. andere culturen ontwikkelen. In het huidige Europa is dat geen overbodige luxe.

De jongeren verblijven in gastgezinnen en er wordt volgens een strak schema dagelijks gerepeteerd. In die twee weken is er slechts 1 dag vrij en aan het eind worden er 5 voorstellingen gespeeld.

Het maken van een theatervoorstelling met alles wat daarbij hoort aan teksten ,beweging, muziek en emoties, vereist intensieve communicatie. Dat maakt deze ontmoeting zo indringend. Er komen dan ook veel langdurige contacten uit voort.

Voor dit project wordt subsidie aangevraagd bij Erasmus+ (Europese Commissie). Bij de beoordeling van de 86 Nederlands projectaanvragen scoorde YET het hoogste aantal punten van allemaal: 93,5 van de 100 punten. Een mooie bevestiging van de kwaliteit van het programma.

Volg het project!
Het project is te volgen op de speciale YET-web-site: www.yet.nu. Ieder dag wordt er verslag gedaan van de belevenissen van de groep. De laatste voorstelling, op donderdag 28 februari zal live via het web worden uitgezonden.

Tekst en foto Teylingen College Leeuwenhorst.