Datum: 21-02-2020 - 07:11
  
11
feb
'19
Maxi-dansgarde Keiebijters scoren wederom mooie prijzen. (foto's)
Geschreven door CV De Keiebijters

Maxi-dansgarde Keiebijters scoren wederom mooie prijzen. (foto's)

Zondag 10 februari was de Maxi dansgarde van Carnavalsvereniging De Keiebijters aanwezig bij het concours van de Venekloeten. Al vroeg vertrok het duo naar Dedemsvaart om daar deel te nemen aan het toernooi. De dames hadden er veel zin in om hun dansen waar zij het hele jaar voor hebben getraind daar te laten zien. Prins Victorius en Prinses Fuchsia....

konden dit keer er bij zijn maar wensten Kylie van der Molen en Jolien Hachmang veel succes. Als eerste traden zij op met hun garde dans die met de liften en diverse sprongen een hoge moeilijkheidsgraad heeft. Zeker bij de lift die boven de schouders wordt uitgevoerd.

Waar de ene dansmarieke spierkracht moet hebben om de ander boven de schouders te dragen, moet de andere dansmarieke zorgen dat het evenwicht en stabiliteit optimaal is. Ook moeten zij vertrouwen hebben in elkaar om deze lift tot een goed einde te brengen.

Verder hebben zij beide een goed uithoudingsvermogen, wat nodig is om een garde dans te kunnen uitvoeren. Het duo bereikten met hun garde dans een welverdiende 2e plaats.

Daarna was het de beurt aan hun showdans “River Deep, Moutain High”. Een spetterende dans waarmee de dames laten zien dat zij met zijn tweeën veel plezier hebben. Met hun showkleding en achtergrond glitteren zij vanaf het podium. Het duo scoorde met deze dans een 1e plaats. Na de prijsuitreiking gingen de dames ook nog even op de foto met Prins Kees.

Prins Victorius, Prinses Fuchsia en Carnavals vereniging de Keiebijters zijn enorm trots op de prestatie van hun maxi dansgarde. Als u de dansgarde ook live wil zien kom dan kijken in de feesthal van de Keiebijters op het terrein van Rivierduinen/Raamwerk. In de carnavals periode zullen zij tijdens diverse feesten hun dans te tonele brengen.

Foto’s > Hoffotograaf CV de Venekloeten > Wim Moddejongen. (laatste foto Mascha vd Molen)