Datum: 18-08-2019 - 21:05
  
11
feb
'19
Ludieke happening in de Schelft met 'De Bonte Sixties'. (foto's)
Geschreven door Raponsel

Ludieke happening in de Schelft met 'De Bonte Sixties'. (foto's)

Afgelopen zaterdag en zondag speelde theatergroep Raponsel voor de zevende en achtste keer haar succesvolle voorstelling over de roerige jaren ’60. Het publiek genoot van de huiselijke sfeer en de bediening door tante Hannie en alle andere personages uit de voorstelling, van de live gespeelde versies van onder andere ‘Ik zou wel eens willen weten’...

(gezongen door Jackelien van der Bent) en ‘These boots are made for walking’ (gezongen door Rianne Hazenoot). Nederlandse beroemdheden als Malle Pietje, Bromsnor, Frater Venantius, Zuster Klivia en Tante Door dronken koffie bij Juffrouw Saartje. Met iets lekkers erbij voor Dikke Deur.

En was dat in het begin nog een krakeling of een sprits, de legendarische Janis Joplin zorgde ervoor dat Saar en Klivia een trekkie van een enorme joint namen en het hele gezelschap uiteindelijk bij John Lennon in bed belandde. Zijn echtgenote Yoko Ono belandde bij Dorus op schoot: Poessie Mauw!

De wereldberoemde Twiggy, Dusty Springfield, Liz Taylor, Jackie Kennedy en Marilyn Monroe zorgden voor veel hilariteit en herkenning van alle titels en teksten uit bekende hits uit de jaren zestig die in de teksten van de dames verweven zaten.

Met veel venijn en rivaliteit tussen de dames onderling, maar met Janis Joplin als vredesduif: ‘All we are saying is give peace a chance!’ Vijftig jaar na dato nog altijd actueel! Voor meer informatie over Raponsel zie de website: www.raponsel.nl.

Foto's Richard van Egmond.