Datum: 12-08-2020 - 02:55
10
feb
'19
Boer Arie en Boerin Lot het 44e jubileum-boerenpaar der Kaninefaaten. (foto's)
Geschreven door Boerenkoolcommissie Kaninefaaten

Boer Arie en Boerin Lot het 44e jubileum-boerenpaar der Kaninefaaten. (foto's)

Tijdens het Boerenmatinee, dat zondagmiddag plaatsvond in Cafe van der Geest heeft het 44e jubileum-boerenpaar hun verloving aangekondigd. Net als andere jaren was er een spectaculaire manier om het nieuwe Boerenpaar bekend te maken. Helemaal nu het een jubileumpaar betrof, is groots uitgepakt. Bijzonder was dat niet 1 boer, maar een heuse Boeren en Boerinnenraad...

bekend werd gemaakt. Kokkerhout is diverse carnavalsgroepen rijk en allemaal hebben zij dit jaar een eigen Boer of Boerin van hun groep kandidaat gesteld. Het betrof:

- Lia Raamsveld (Keilers): Aaltje van Co, van het Zilkse via Lis tot Kokkerhout, van groene vingers tot Keilervrouwtje
- Arjan Hogervorst (Gexat): Johannes van Bert en Nel van het Westeinde van Gexat en fan van de Koetillers!
- Miranda Vink (FF Gauw): Miran van (Vok) Hopeloos naar Wist ik het maar en van St Victorschool naar Jillzkoningin van FF Gauw
- Stephanie de Groot (Drinkerbroeders): Steef van Harry Duif en Rob de Groko van Alchemilla in de poep tot aan paardenpraat
- Nico Koomen (Koetillers): Nico van Piet van Cees van Victorwijk tot Langeveld
- Silvia Zuiderduin (Vriendinnengroep zonder naam): Silke van Kees en Ria van Noortukse tot Kokkerhoutse

Hieruit werd tijdens de stunt de uiteindelijke Boer bekend gemaakt, maar ook zullen alle Boeren en Boerinnen dit jaar door het leven gaan als Boer of Boerin van hun eigen carnavalsgroep. Hier gaan we vast nog meer over horen de komende tijd.

Tijdens het Boerenmatinee werden alle kandidaat Boeren en Boerinnen uitgenodigd op het podium alwaar zij de strijd met elkaar aan gingen om te zien wie de meeste geschikte Boer of Boerin zou zijn. Na een spannende strijd werd begeleid met spannende muziek en een lichtshow de Boer bekend gemaakt. Vele Noordwijkerhouters konden niet wachten om te weten hoe dit af zou lopen en zijn daarom ook afgekomen op dit oergezellige matinee.

En wie kwam er dan als Boer der Kaninefaaten uit de bus? Live op het podium werd Arjan Hogervorst bekend gemaakt als nieuwe Boer der Kaninefaaten. En niet lang erna stelde hij zijn Boerin voor. Het bleek niemand minder dan Charlotte Weijers. Samen maakten zij oertrots hun getuigen bekend:

Boer: Boer Arie Multiflora van Bert van Jan van Engel van Klaas van de Boerenkant
Alias: Arjan Hogervorst

Boerin: Boerin Lot van Willem van Dieringerdurp tot Berry an de Schippersvaart
Alias: Charlotte Weijers

Getuige Boerin: Gerrit van Harry van bol op pot tot ‘t Langeveld
Alias: Gert Jan Hogervorst

Getuige Boer: Smiekie van De Harde Kern tot Gexat tot in ‘t Kockenhout
Alias: Annemieke Kocken

Boer Arie is natuurlijk een echte bekende Kokkerhoutse boer. Hij is o.a. jarenlang actief bij zangkoor Revoice en een begenadigd zwemmer. En hij heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt, door een eigen bollenkweekbedrijf te runnen met zijn broer Klaas. Hij zet zich verder in voor de bollenbranche binnen de KAVB (Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur). En natuurlijk is Boer Arie ook op menig carnavalsfeestje te vinden en bekend bij menig Kokkerhouter en gaat hij voorop in menig polonaise.

Zijn Boerin is een sportieve boerin als lid van NIJC (schaatsvereniging) en al even muzikaal als lid van Revoice. Als Noord Hollandse is ze behoorlijk ingeburgerd in het Kokkerhoutse, maar zo in de belangstelling staan is nog wel even wennen voor haar. Ook is zij erg blij met haar getuige die tijd heeft vrijgemaakt in zijn drukke werk om dit voor haar te doen. Na alle avonturen die Boer Arie en Boerin Lot al hebben meegemaakt, wist zij dan ook niet hoe snel ze ja moest zeggen op het verzoek van haar Boer. Dit moet wel tot een prachtig onecht jubileum huwelijk gaan leiden.

Ook zijn ze erg blij met hun getuigen Boer Gerrit en Boerin Smiekie. Getuige Gerrit is een echte Noordwijkerhouter en werkzaam in de bollenkweek branche en als Kokkerhoutse boer gek op Bier en een lekkere BBQ. Als goede vriend van Boer Arie is hij zeer vereerd om getuige te zijn tijdens deze mooie boerenbruiloft.

Getuige Smiekie is een muzikale getuige, niet alleen speelt ze dwarsfluit, saxofoon en gitaar, maar ook zingt ze een stevig deuntje mee bij Revoice. Als getuige zal zij uiteraard voorop gaan in de polonaise tijdens de Boerenbruiloft. Als goede vriendin van Boerin Lot is Smiekie een perfecte getuige om dit paar te helpen tijdens de komende weken richting de Boerenbruiloft.

De komende tijd zullen zij het kersverse bruidspaar trakteren op een paar leuke verrassingen! Of zullen ze toch nog hun best moeten doen om het boerenbruidspaar alle beproevingen te laten doorstaan die samengaan met deze (B)oergezellige trouwerij?

Op het Boerenmatinee waren Prins Blackjack, zijn Prinses Red Velvet en hun gevolg natuurlijk de eerste die het Boerenpaar konden feliciteren met hun verloving. Daarna werd het oergezellige Boerenfeest in volle gang voortgezet om de aangekondigde verloving te vieren.

De datum voor de Boerenbruiloft is reeds vastgesteld op maandag 4 maart 2019. Het boerenhuwelijk zal gesloten worden door op dat moment de allerhoogste man in Noortukkerhout: Prins Blackjack, onder toeziend oog van zijn Prinses Red Velvet, hun adjudanten en hun Raad van Elf.

Op deze dag zal een stoet met de boerenbevolking van Kokkerhout van de residentie naar het gemeentehuis trekken om aanwezig te zijn bij de traditionele Boerenhuwelijks voltrekking. Daarna zal de stoet door de straten van Kokkerhout naar de Schelft trekken om daar met alle bruiloftsgasten, inclusief de bekende heerlijke boerenkool met worst, een geweldig bruiloftsfeest te vieren. Voor de boerenbruiloft zijn kaarten verkrijgbaar via de voorverkoop van de Kaninefaaten, voor iedere bezoeker dient een kaart getoond te worden bij de ingang.

Maar voordat het allemaal zover is zullen de getuigen het nieuwe Boerenpaar goed in de gaten moeten houden. Ze zullen moeten nagaan of het paar klaar is om zich onecht in de echt te laten verbinden! Ook zal op 17 februari om 10.00 uur een kerkmis ter ere van het jubileum worden gehouden. U bent allen van harte uitgenodigd.

Blijf dus de kranten, andere media en de Kaninefaaten site, www.kaninefaaten.nl goed volgen voor het laatste hete Boerenpaar nieuws!