05
feb
'19
Bloemencorso presenteert 16 praalwagen-ontwerpen 2019. (o.a. KAVB-Noordwijkerhout en Corsogroep De Zilk)
Geschreven door Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso presenteert 16 praalwagen-ontwerpen 2019. (o.a. KAVB-Noordwijkerhout en Corsogroep De Zilk)

Tijdens de jaarlijkse presentatieavond van het Bloemencorso van de Bollenstreek zijn maandag 4 februari zestien prachtige ontwerpen gepresenteerd van de praalwagens die deel uitmaken van de 72ste corso editie die dit voorjaar op stapel staat. Trendwatcher & Innovatie Ambassadeur Lieke Lamb leidde de avond. In een wervelende presentatie gaf zij...

de aanwezigen een andere kijk op de veranderende wereld en liet zij zien wat nog in het verschiet ligt. Ook nam zij met corsovoorzitter Willem Heemskerk een aantal initiatieven, nieuwtjes en actuele corsozaken onder de loep, waaronder de benoeming van het nieuwe ontwerpteam.

Een aantal nieuw toegetreden bestuursleden werd voorgesteld en natuurlijk bleef de keuze voor het corsothema Changing World niet onbesproken, evenals het feit dat de 72ste corso editie het eerste corso van voorzitter Willem Heemskerk is.

Vervolgens was het de beurt aan rapper Cain Slobbe die als jonge generatie de presentatie van de praalwagenontwerpen voor zijn rekening mocht nemen. Dat deed hij met een vlotte rap, waarbij hij de kernwoorden van elk ontwerp net zo kleurrijk aan elkaar wist te rijgen als de praalwagens die straks weer door de corsogemeenten en ditmaal ook door Heemstede naar Bloemenstad Haarlem zullen rijden.

De praalwagenontwerpen zelf ogen weer verrassend kleurrijk en divers met de belofte voor wederom een schitterend corso dat de streek te wachten staat! Aansluitend werd nog een toast uitgebracht op de 72ste corso editie en volop nagepraat over de schitterende praalwagenontwerpen.

Het Bloemencorso van de Bollenstreek voorziet in een voorjaarsbloemenfeest van maar liefst vijf dagen van 10 tot en met 14 april. Alle bollengemeenten, Heemstede en bloemenstad Haarlem zijn hierbij met tal van corso activiteiten betrokken. Het hoogtepunt is op zaterdag 13 april wanneer het kleurrijke corso weer van Noordwijk naar Haarlem zal rijden.

Vrijdagavond 12 april rijdt het feestelijk verlicht door Noordwijkerhout en op zondag 14 april zijn de praalwagens nog de hele dag in Binnenstad Haarlem te bewonderen. Voor meer info kunt naar de website van het Bloemencorso.

Foto's Bloemencorso Bollenstreek.