06
feb
'19
Nog meer kandidaat-boeren en boerinnen bekend gemaakt.
Geschreven door Boerenkoolcommissie Kaninefaaten

Nog meer kandidaat-boeren en boerinnen bekend gemaakt.

Kokkerhouters! Narren en Narinnen! Boeren en Boerinnen. Dit jaar vieren de Kaninefaaten zoals eerder bekend gemaakt een jubileum en wat voor een jubileum. Dit jaar zal het 44e boerenbruidspaar zich bekend gaan maken. 4x11 en dat is reden voor een feestje. Een groot aantal vaste carnavalsgroepen heeft een boer of boerin uit hun groep naar voren geschoven...

die voor hun groep het seizoen door zal gaan als hun eigen boer of boerin. Op zondag 10 februari (vanaf 14.30 in Cafe van der Geest) zal uit al deze boeren en boerinnen de daadwerkelijke jubileum boer of boerin bekend gemaakt gaan worden die ook ter plekke zijn of haar boer of boerin bekend zal maken. Zorg dus zeker dat je erbij bent!

Hieronder worden weer een aantal kandidaten bekend gemaakt:

De vijfde kandidaat is: Silvia Zuiderduin.
Silke van Kees en Ria van Noortukse tot Kokkerhoutse.
Silvia is opgegeven door haar vriendinnen het is dan ook voor haar een lang gekoesterde wens om een jaar als boerin door het leven te gaan van haar groep en het liefst natuurlijk van heel Kokkerhout. Silvia is een mooi mens in hart en nieren. Altijd gezellig en in voor een feestje. Kan stralen van oor tot oor.

De vriendinnen van Silvia hebben dan geen echte carnavalsnaam, maar zijn wel zeker terug te vinden op menig carnavalsfeest. Elise, Inge, Nanda, Lydia, Martine, Sandra, Irene, Mandy en Heleen, zijn een gezellige groep meiden die altijd aanwezig zijn en de sfeer altijd direct naar hun hand zetten! Ook dit jaar komt u ze zeker weer tegen!De zesde kandidaat is: Miranda Vink (FF Gauw).

Boerin Miran van (Vok) Hopeloos naar Wist ik het maar en van St Victorschool naar Jillzkoningin van FF Gauw
Miranda is een geboren en getogen Kokkerhouter. Als kleindochter van Vok Vink (Vok Hopeloos) een bekende verschijning. Miranda woont in de Schoolstraat op de oude plek van ‘Wist ik het Maar’.

Miranda is werkzaam als leerkracht op de St Victorschool, de katholieke school waar de oorsprong van FF Gauw als groep ook ligt. Een gezellige groep die naast het carnaval het hele jaar door veel te vieren heeft, met een lekker biertje of in het geval van Miranda met een lekkere Jillz.

FF Gauw is zich als groep al gaan vormen op de kleuterklas van de St Victorschool. Een aantal jongens (Gerrit, Andre, Jeroen, Arjan en Paul) vormen dan al een hechte vriendengroep. Na de basisschool breidt de groep zich langzaam uit via vrienden van de zwemvereniging, familie en kennissen. En als de eerste relaties in de groep ontstaan begint de groep langzaam volwassen te worden, een vriendengroep voor het leven.

Vanaf 2002 doet FF Gauw mee met de optocht door het bouwen van een kar en dit houden ze 11 jaar vol. Meerdere jaren strijden zij mee voor de eerste prijs, welke ook meerdere keren gewonnen wordt. Nog steeds wordt volop carnaval gevierd door deze groep, nu ook met diverse getrouwde stellen en met veel kleine FF Gauwertjes. Daarom is het ook al jaren traditie om op maandagmiddag met elkaar de Boerenbruiloft bij te wonen. Wie weet dit jaar met hun eigen Boerin Miran die voorgaat in het onechte huwelijk.