Datum: 03-06-2020 - 05:27
03
feb
'19
Nieuwe kandidaat-boeren en boerinnen bekend gemaakt in Noordwijkerhout en Kokkerhout.
Geschreven door Boerenkoolcommissie Kaninefaaten

Nieuwe boeren en boerinnen der carnavalsgroepen bekend.

Kokkerhouters! Narren en Narinnen! Boeren en Boerinnen. Dit jaar vieren de Kaninefaaten zoals eerder bekend gemaakt een jubileum en wat voor een jubileum. Dit jaar zal het 44e boerenbruidspaar zich bekend gaan maken. 4x11 en dat is reden voor een feestje. Een groot aantal vaste carnavalsgroepen heeft een boer of boerin uit hun groep naar voren geschoven...

die voor hun groep het seizoen door zal gaan als hun eigen boer of boerin. Op zondag 10 februari (vanaf 14.30 in Cafe van der Geest) zal uit al deze boeren en boerinnen de daadwerkelijke jubileum boer of boerin bekend gemaakt gaan worden die ook ter plekke zijn of haar boer of boerin bekend zal maken. Zorg dus zeker dat je erbij bent!

Hieronder worden weer een aantal kandidaten bekend gemaakt:

De Derde kandidaat is: Arjan Hogervorst (Gexat)
Johannes van Bert en Nel van het Westeinde van Gexat en fan van de Koetillers!
Arjan Hogervorst is lid van Gexat vanaf het eerste uur. Jarenlang is hij residentiehouder geweest. Hij is een grote fan van de Koetillers. Je kunt hem dan ook altijd vooraan in de polonaise vinden. Arjan is vader van 3 dochters en woont met zijn vrouw en kinderen aan het Westeinde. Vlakbij hun eigen bloembollenbedrijf. Arjan is dus een echte Noordwijkerhoutse bloembollenkweker. Ook is hij lid van het koor Revoice.

Gexat is opgericht in 1996 en bestaat uit een grote groep vrienden en familie die met elkaar carnaval vieren. Elk jaar gaan ze vanuit een eigen residentie op pad naar de verschillende feesten. Ze zijn te vinden in zowel de Schelft als van der Geest. Ze lopen mee met de optocht, de kroegentocht en hebben heel wat jaren meegezongen met het liedjesfestival. Je kunt ze herkennen aan Tweety en de Gexat gele outfits!

De vierde kandidaat is: Nico Koomen (Koetillers)
Nico van Piet en Cees van Victorwijk tot Langeveld
Nico is een echte bekende Kokkerhouter als schrijver van het Zilkse volkslied. Van bollenboer, tot touringcar en vrachtwagenchauffeur, hij draait er zijn hand niet voor om. En ook als accordeonist en dirigent bij Shantykoor de Zilk kan hij goed uit de voeten. Verder is hij organisator van het kindercorso, regelt hij de mozaïeken tijdens de corso en is hij toeteraar bij de Koetillers. Zo’n actieve Kokkerhouter is zeker een waardig boer!

De Koetillers, waar Nico onderdeel van is, is natuurlijk een overbekende blaaskapel uit Kokkerhout en jaarlijks zorgen zij voor vaste begeleiding van menig carnavalsfeest in Noordwijkerhout! Dit jaar vieren ook zij een jubileum en bestaan zij 55 jaar. Hoe leuk zou het zijn als deze jubileumgroep een jubileumboer zou kunnen voortbrengen.