Datum: 23-01-2022 - 09:28

01
feb
'19
Gemeenten gaan samenwerken aan beheer en onderhoud van openbare verlichting.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Gemeenten gaan samenwerken aan beheer en onderhoud van openbare verlichting.

Heijmans B.V. is na een aanbestedingsprocedure in januari 2019 gestart met het beheer en onderhoud van openbare verlichting in de gemeenten Noordwijk (waar nu ook Noordwijkerhout en De Zilk onder vallen), Katwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen. In de toetsing van de aanbesteding zijn naast prijs en kwaliteit ook technische- en veiligheidsaspecten en zaken in relatie tot duurzaamheid opgenomen....

De aannemer heeft een plan ingediend met de beste prijs en kwaliteitsverhouding voor het beheren en onderhouden van de openbare verlichting.

Duurzame materialen
Er worden bij het beheer en onderhoud van openbare verlichting zoveel mogelijk duurzame materialen toegepast waaronder ledverlichting en aluminium masten die gerecycled worden. Ook worden afgeschreven lampen en armaturen aangeboden aan WeCycle, zodat componenten hieruit weer hergebruikt worden of als grondstof dienen voor nieuwe producten. Daarnaast levert het gebruik van hybride voertuigen ook een bijdrage aan de vermindering van de CO2 uitstoot en geeft dit minder geluidsoverlast.

Samenwerking
Gemeente Noordwijk werkt al sinds 2011 samen met de twee naburige gemeenten Katwijk en Teylingen. Het samenwerkingsverband verbindt deze gemeenten al meerdere jaren op diverse vakgebieden; kennisuitwisseling, milieustraat, inkopen van materialen en diensten, riool reinigen en inspecties, beheer rioolgemalen en ook het onderhouden van openbare verlichting. De succesvolle samenwerking wordt voortgezet en uitgebreid tot deze vijf gemeenten.

Meldingen openbare verlichting
Als u een defect aan de openbare verlichting ziet kunt hiervoor een melding maken op onze website of www.verbeterdebuurt.nl Wij zorgen ervoor dat deze melding bij aannemer terecht komt, zodat de storing zo snel mogelijk kan worden verholpen.