Datum: 18-08-2019 - 21:47
  
31
jan
'19
Kees en Tiny De Kan-Uitendaal vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Kees en Tiny De Kan-Uitendaal vieren 60-jarig huwelijksfeest. (foto's)

Op donderdagmiddag 31 januari bracht de nieuwe burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van de gemeente Noordwijk, een bezoek aan het 60-jarige bruidspaar Kees en Tiny De Kan-Uitendaal wonende in de Hoogstraat. Het echtpaar trad op 3 februari 1959 in het huwelijk op het gemeentehuis van toen nog Noordwijkerhout en daarna werd in de St. Jozefkerk....

het kerkelijk huwelijk gesloten. Kees en Tiny zijn nu beide 86 jaar en zijn geboren en getogen Noordwijkerhouters. Tiny woonde in de Dorpsstraat waar haar vader Jaap Uitendaal een groentewinkel runde (naast het pand van Kiwi Kids). (zie foto's)

De familie De Kan woonde eerst op de Gooweg, maar verhuisde naar Dorpsstraat toen tante Els van Kees er alleen voor kwam te staan. Tante Els had een tabakswinkeltje aan de Dorpsstraat, later stond dit winkeltje ook bekend als het tabakswinkeltje van Jannetje De Kan. (zie foto's)

De vader en moeder van Kees trokken met hun gezin bij tante Els in en zo werd Kees de overbuurjongen van Tiny, want het tabakswinkeltje stond schuin tegenover de groentewinkel van de vader van Tiny. Maar Kees en Tiny speelde al sinds hun zesde geregeld met elkaar bij tante Els, zij had geen kinderen en iedereen was altijd welkom bij haar.

Toen Kees in dienst zat kwam hij in de weekenden naar huis en kregen Kees en Tiny echt verkering en die verkeringstijd duurde maar liefst zes jaar voor er getrouwd kon worden. Op de vraag aan Kees en Tiny waarom ze voor elkaar vielen gaven beide aan dat het heerlijk vertrouwd en veilig voelde zo bij elkaar en na 60 jaar is dat nog steeds zo.

Het pas getrouwde stel woonde in bij vader en moeder Uitendaal, zo kon Tiny meehelpen in de groentewinkel en geregeld ging ze ook met haar vader mee als deze met de groentewagen ging venten langs de weg. Kees hielp, naast zijn werk als bakker, in zijn vrije tijd vaak ook een handje mee bij het venten van schoonvader en groenteboer Uitendaal.

Kees heeft als bakker gewerkt bij bakker De Klerk in de Dorpsstraat en bij bakker Hensbergen, later kon hij in dienst komen bij de bakkerij van de Sancta Maria en daar heeft hij, tot hij met vervroegd pensioen kon, met heel veel plezier 27 jaar gewerkt. Vervolgens vroeg bakker Koos de Vroomen uit de Zeestraat aan Kees of hij hem als ervaren bakker kon helpen voor de drukste dag van de week, de zaterdag. En dat heeft Kees nog een aantal jaren gedaan.

Het briljante echtpaar heeft vier zonen (allen werkzaam bij Meeuwenoord Transport) grootgebracht en zijn nu in het gelukkige bezit van zes kleinkinderen. Na het stoppen met de groentewinkel in de Dorpsstraat verhuisden Kees en Tiny in 1994 naar de Hoogstraat, om in 2004 naar de andere kant van de Hoogstraat te verhuizen omdat het huis waarin ze woonden gesloopt zou worden om plaats te maken voor nieuwbouw.

Kees en Tiny zijn in hun huwelijk nooit op vakantie geweest, eerst kon het niet door de drukte van de zaak en later wilde beide gewoon niet van het dorp af en voelden zich daar goed bij. Tiny heeft niet echt hobby's maar vermaakt zich prima, ondanks wel wat lichamelijke ongemakken de afgelopen jaren waarbij ze veel hulp krijgt van haar schoondochter Carla. Kees (een Feyenoorder in hart en nieren) zet zich al bijna 30 jaar vrijwillig in voor de Sint Jozefparochie en is sinds 1992 koster van de Jozefkerk.

Het 60-jarig huwelijk wordt op zondag 3 februari met familie en vrienden gevierd bij Restaurant Het Wapen van Noordwijkerhout. De redactie van BON wenst het echtpaar nog mooie en gezonde jaren met elkaar en hun gezin.

Foto's BON.