Datum: 06-06-2020 - 05:37
30
jan
'19
Raad van boeren en boerinnen der carnavalsgroepen.
Geschreven door Boerenkoolcommissie Kaninefaaten

Raad van boeren en boerinnen der carnavalsgroepen.

Kokkerhouters! Narren en Narinnen! Boeren en Boerinnen. Dit jaar vieren de Kaninefaaten een jubileum en wat voor een jubileum. Dit jaar zal het 44e boerenbruidspaar zich bekend gaan maken. 4x11 en dat is reden voor een feestje. Om die reden doen we dit jaar iets speciaals. Een groot aantal vaste carnavalsgroepen heeft een boer of boerin uit hun groep naar voren geschoven...

die voor hun groep het seizoen door zal gaan als hun eigen boer of boerin. Op zondag 10 februari (vanaf 14.30 uur in Café van der Geest) zal uit al deze boeren en boerinnen de daadwerkelijke jubileum boer of boerin bekend gemaakt gaan worden die ook ter plekke zijn of haar boer of boerin bekend zal maken. Zorg dus zeker dat je erbij bent!

Tot die tijd zullen wij elke paar dagen een paar kandidaten aan u voorstellen, zodat u weet wie op 10 februari kans maken op deze eer. En natuurlijk wie voor zijn of haar eigen groep als boer of boerin door het leven zal gaan voor 1 carnavalsseizoen.

De eerste kandidaat is: Lia Raamsveld (Keilers)
Aaltje van Co, van het Zilkse via Lis tot Kokkerhout, van groene vingers tot Keilervrouwtje.
Lia is een lieve zorgzame vrouw en steun en toeverlaat van haar man Remco en hun kinderen Julian en Fay. Met werken is ze gestart in de bloemen en planten bij Greenhouse. Nu werkt ze in het dagelijks leven in hun eigen zaak (Profiel Meubelmakerij). Daarnaast doet zij vrijwilligerswerk bij de Gios en de Victorkerk. Bij de Keilers is ze een van de stille krachten. Zij regelt veel, maar staat zelden echt op de voorgrond. Daarom is zij dit jaar de terechte boeren der Keilers.

De Keilers is een overbekende carnavalsgroep en bestaat vanaf 1997. Als 22 jaar zijn zij als groep actief in het carnaval van Kokkerhout. Begonnen als groep met het bouwen van een kar en ook meermaals winnaar van de grote optocht. Nu doen ze mee als loopgroep aan de kinderoptocht en de grote optocht. Daarnaast wordt menig carnavalsfeest bezocht en wordt bij een hele nieuwe generatie carnaval met de paplepel ingegoten.

De tweede kandidaat is: Stephanie de Groot (Drinkebroeders)
Steef van Harry Duif en Roob de Groko van Alchemilla in de poep tot aan paardenpraat.
Stephanie is 45 jaar oud, getrouwd met Robert en moeder van 4 kinderen. Samen hebben zij een Alchemilla kwekerij en heeft ze ook nog eens een eigen bedrijf, It’s up to you Energietherapie. In haar eigen bedrijf coacht ze mensen met paarden en kunnen zowel mensen en dieren energietherapie ondergaan. Altijd al heeft ze met dieren willen werken en dus is zij een geboren boerin.

De Drinkebroeders groep is een groep die al jaren deelneemt aan het Kokkerhoutse carnaval. Dit jaar doen ze zelfs voor de 33e keer mee aan de optocht, wat een prestatie! Niet alleen is deze groep actief tijdens carnaval, maar zullen zij dit jaar voor het goede doel de Alpe d’huzes gaan beklimmen met meerdere groepsleden. Het doel is om gezamenlijk 33 keer de top te bereiken! Ook zullen er diverse andere activiteiten worden georganiseerd voor het goede doel!