Datum: 18-07-2019 - 04:50
28
jan
'19
Sebastian Langeveld wint onder barre omstandigheden MTB Beachrace Noordwijk. (foto's)
Geschreven door MTB Beachrace Noordwijk

Sebastian Langeveld wint onder barre omstandigheden MTB Beachrace Noordwijk. (foto's)

Waar de meeste mensen afgelopen zondag besloten om binnen te blijven stonden er in Noordwijk bijna 600 man aan de start voor een race over het strand naar Zandvoort. Een erg sterk deelnemersveld ging vandaag de strijd met de elementen aan tijdens De Flexwinkel MTB Beachrace Noordwijk. Heel veel wind en regen maakte de race loodzwaar! De race...

loopt van Noordwijk via Duindamseslag, Langevelderslag naar Zandvoort, waar de renners om het Circuit Zandvoort rijden, om vervolgens weer terug te rijden over het strand naar Noordwijk.

Tot aan Zandvoort bleef een grote groep met sterke renners bij elkaar waaronder Laurens ten Dam, Sebastian Langeveld, Thijs Zonneveld, Ramon Sinkeldam en Jasper Ockeloen. In de duinen rond het Circuit waren het Jordy Buskermolen, Sebastian Langeveld, Jasper Ockeloen en Ivar Slik die wisten te ontsnappen aan een grote groep achtervolgers.

Uiteindelijke schreef Langeveld de wedstrijd op zijn naam voor Jordy buskermolen (2e) en Ivar Slik (3e). Bij de dames wist Pauliena Rooijakkers in de slot fase weg te rijden bij Tessa Neefjes. Susan Visscher eindigde als derde. Wethouder Sjaak van den Berg van de gemeente Noordwijk reikte na afloop de prijzen uit.

Op 10 februari staat de finale van de KNWU Strandrace competitie nog op het programma. Deze race zal georganiseerd worden in Renesse, Zeeland.

Foto's PR.