Datum: 17-10-2021 - 21:48
28
jan
'19
Judo team Bollenstreek doet goede zaken op het ZH-Kampioenschap-12. (foto's)
Geschreven door Judo team Bollenstreek

Judo team Bollenstreek doet goede zaken op het ZH-Kampioenschap-12. (foto's)

Afgelopen zondag 27 januari was het voor de jongens en meiden uit de B-selectie van Judo Team Bollenstreek bijltjesdag. Op het programma stond het Zuid-Hollands Kampioenschap-12 op het programma. ‘De afgelopen weken was er hard getraind op de pakking en het doorzetten van de ingezette worp’ aldus Ruben Zweistra, wedstrijdtrainer B-selectie...

‘Ik had ingezet op een verbetering van de pakking in de opbouwfase van het gevecht. Eenmaal de juiste pakking vast kan er gescoord worden’. En dat werd er zeker! Na wat flinke potjes knokken en hier en daar hele mooie ippons, mochten de volgende judoka’s een medaille omhangen. De eerste plaats was er voor Kick Janssen, Timo Vrisekoop en Tim van Steijn mochten de 2e plaats opeisen.

Op de derde plek eindigde Jasper Duijnhoven, Maik van den Haak en Madelief Post. Hoofdtrainer Johan Zagers ‘Het is geweldig om zoveel talent in huis te hebben. Natuurlijk blijven wij schaven aan de techniek en tactiek, maar al op een jonge leeftijd meedraaien met de beste van Zuid-Holland is een groot compliment voor judoka’s en trainer Ruben Zweistra.

Komende weken staan de jongens en meiden -15 en -18 ook op het programma, uiteraard hopen wij ook hier goed te scoren.

Sportschool Kaizen doet mee aan RTL4 programma.

Sportschool Kaizen heeft meegedaan in het programma ‘de beste van Nederland’ op RTL4. Verschillende sportscholen zijn de competitie aangegaan om zich de beste sportaanbieder/sportschool van Nederland te mogen noemen. ‘Wij zijn in november gevraagd of wij met onze sportschool mee wilde doen’ aldus Dina Leergaard mede-eigenaar van sportschool Kaizen.

‘Met wat hulp vanuit onze sportschool zijn we deze uitdaging aangegaan. Wij wisten totaal niet wat we konden verwachten en hebben het maar over ons heen laten komen. Uiteindelijk was het een leuke en leerzame ervaring met een mooi eindresultaat’. We zijn ondersteund door een van onze leden Serge de Groot, die ervaring heeft met het maken van korte films’. 

Serge de Groot: ‘Ik sport al jaren bij sportschool Kaizen en wilde graag helpen bij het filmen van deze vlog. Drie van de vele sporten die je kan doen bij sportschool Kaizen komen in de vlog naar voren’. Afgelopen weekend waren de laatste herhalingen op RTL4. Stemmen kan tot en met 7 maart 2019, kijk op www.rtl.nl/debestevannederland.

Foto's PR.
Foto 1 is van Kick Janssen, jongens onder 12 jaar, eerste plaats.
Foto 2 is van Madelief Post, ons enige deelneemster in de meiden onder 12, derde plaats.
Foto 3 Sportschool Kaizen