Datum: 02-06-2020 - 16:24
27
jan
'19
Theatershow over de jaren zestig in 'De Bonte Sixties'.
Geschreven door Raponsel

Theatershow over de jaren zestig in 'De Bonte Sixties'.

Na de succesvolle voorstellingen jaar van vorig jaar speelt theatergroep Raponsel op zaterdagavond 9 februari en zondagmiddag 10 februari nogmaals haar voorstelling over de jaren zestig. Het publiek wordt bij binnenkomst naar hun plaatsen gebracht en maken direct deel uit van de voorstelling. Bij binnenkomst waant het publiek zich al in de sfeer van de vroege jaren zestig....

Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, vader werkt en moeder doet het huishouden. ’s Avonds kijken de kinderen naar de eerste afleveringen van Swiebertje, Dappere Dodo en Floris. Op zaterdag wordt de tuin aangeharkt. Op zondag gaat iedereen naar de kerk. Iedereen wordt voorzien van koffie en thee en dan begint de show.

En alles en iedereen komt voorbij: van de ochtendgymnastiek op de radio tot de intrede van de wasmachine in de Nederlandse huishoudens, van ‘Reinheid, rust en regelmaat’ tot ‘Beter langharig dan kortzichtig!’ En gaandeweg de avond verandert de sfeer. En klinkt er rock’n roll en is het tijd om te twisten en te swingen. Al dan niet met hallucinerende middelen.

De voorstelling bestaat uit een aantal losse scènes, afgewisseld met livemuziek. Alle teksten zitten vol met verwijzingen naar titels van populaire boeken, films, televisieprogramma’s en muziek. En beroemde personages zoals Twiggy, Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Janis Joplin en Yoko Ono komen tot leven. Net als Juffrouw Saartje, Bromsnor, de Dikke Deur, Frater Venantius en Mammaloe.

Kortom: een avondje terug in de tijd. Of zoals één van de bezoekers van een vorige voorstelling samenvatte: ‘Een avond met de sfeer van Bij Dorus Op Schoot!’. Met passende livemuziek van ‘Sjoukje Dijkstra & the Lonely Hearts Club Band’.

Zaterdagavond 9 februari : 20.00 uur
Zondagmiddag 10 februari: 14.30 uur
In de Schelft in Noordwijkerhout (Maandagse Wetering 202 – Noordwijkerhout)
Entree: 20 euro (inclusief koffie, thee, hapjes en drankjes)

Er is een beperkt aantal kaarten en reserveren kan via de website: www.raponsel.nl. Of per telefoon: 06 11134428 (Rini) 0252 370961 (Margret) of 06 46121637 (Jos)

Foto's Richard van Egmond.