Datum: 19-05-2022 - 05:04
26
jan
'19
'De Buuf' winnaar Tonneprossen 2019. (filmpje winnende pros+update foto´s)
Geschreven door Redactie BON

'De Buuf' winnaar Tonneprossen 2019. (filmpje winnende pros+update foto´s)

In Residentie Café van der Geest was het vrijdagavond weer goed toeven voor de Noortukkerhouters en dit keer ook voor verschillende Noortukkers. Goed om te zien dat er ook dit jaar weer 7 deelnemers te bewonderen waren bij het Tonneprossen 2019 van de Kaninefaaten. Het 'vollebak' opgekomen publiek, waaronder de vier wethouders van de nieuwe Gemeente Noordwijk...

werden goed vermaakt door de 'bijna' allemaal Kokkerhoutse deelnemers met hun visie op de gebeurtenissen van ons durrepie en dit keer ook veelvuldig over de nieuwe Gemeente Noordwijk.

De kwaliteit van de prossen was ook dit jaar weer buitengewoon goed te noemen, waarbij het publiek met de vele lachsalvo's liet blijken dat de humor er op deze avond goed inzat bij de prossers. De jury die de prossen uiteindelijk mocht beoordelen bestond uit Peter vd Berg, Ria Vink-vd Berg en Kees vd Berg.

Oud-Prins Veneto had de eer de zeven kandidaten aan te kondigen en dat deed hij, zo voor de eerste keer, met verve. Leontine van der Klugt, Paul Jansen, Gerrit Rotteveel, Jeroen Damen, Gerard Kuipers, Dirk van der Voort en Noortukker Ard Zandbergen gingen de strijd met elkaar aan voor de titel Tonneprosser 2019. 

Uiteindelijk was het volgens de jury 'De Buuf' Leontine van der Klugt die de beste en leukste Tonnepros van de avond had en gezien de reacties van het publiek tijdens de Pros en bij de bekendmaking, de terechte de winnaar is van het Tonneprossen 2019. Alle andere 6 deelnemers werden keurig eervol tweede. 

De Kaninefaaten (De Senaat) zorgden op deze avond voor nog veel meer entertainment met onder andere een optreden van de Koetillers en het duo de Sombreros.

Klik hier voor het filmpje van de winnaar De Buuf (Leontine van der Klugt).

Foto's Blik Op Noordwijk/Noordwijkerhout. Later meer foto's bij JP/Snapshot.