Datum: 25-09-2020 - 17:57
23
jan
'19
Koffie+ ochtend op 24 januari in de bibliotheek: Het voorkomen van financieel misbruik.
Geschreven door Bibliotheek Noordwijkerhout

Koffie+ ochtend op 24 januari in de bibliotheek: Het voorkomen van financieel misbruik.

Op donderdag 24 januari om 10:30 uur is in de bibliotheek in Noordwijkerhout weer een Koffie+. Dit keer vertelt Raymond Fokkens over professionele vormen van ondersteuning bij het beheer van geld en zorg. Iedereen is welkom en de bijeenkomst is gratis. Van elke twintig ouderen in ons land is er één slachtoffer van financieel misbruik. Hulp bij het pinnen en gelijk zelf wat geld ervan opnemen...

Of samen naar de supermarkt en de eigen boodschappen ook mee laten afrekenen. Dit zijn situaties waar mensen moeilijk over praten, ook omdat het vaak familie of vrienden betreft. Als het ingewikkeld wordt om de verantwoordelijkheid over delen van het leven zelf te dragen is het belangrijk om goede en betrouwbare hulp te zoeken.

Vanwege ouderdom, ziekte, handicap of gewoon omdat het ingewikkeld is, kan hulp van anderen nodig zijn. Je wilt de persoon die dan helpt volledig kunnen vertrouwen. De uitleg van Raymond Fokkens geeft inzicht in hoe je deze zaken ook buiten een eigen netwerken als familie en vrienden zou kunnen regelen.

Koffie+
Bij Koffie+ is iedereen welkom. Tijdens een gezellige koffieochtend in de bibliotheek ontmoeten mensen elkaar en raken in gesprek aan de hand van een thema, workshop of andere activiteit.