Datum: 02-10-2022 - 09:00
23
jan
'19
Druk bezochte eerste gemeenteraadsvergadering nieuwe Gemeente Noordwijk. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Druk bezochte eerste gemeenteraadsvergadering nieuwe Gemeente Noordwijk. (foto's)

Dinsdagavond 22 januari vond de eerste gemeenteraadsvergadering plaats van de nieuwe Gemeente Noordwijk in de Duinpan van De Zilk. De animo was ondanks de winterse omstandigheden op de weg blijkbaar onverwacht groot, want er moesten door de bodes uiteindelijk flink wat stoelen worden bijgezet. Zo kon in een volle Duinpan de eerste...

gemeenteraadsvergadering, onder leiding van raadsvoorzitter burgemeester Hermans-Vloedbeld, van start gaan.

Na het vaststellen van de agenda werden door de burgemeester, mevrouw Kim van Eeden-Smeltink (Lijst Salman), de heer Jos Beugelsdijk (CDA) en de heer Wally Rodenburg (NZLokaal), geïnstalleerd en beëdigd als nieuw gemeenteraadslid. Zij nemen de plaats in van hun drie partijgenoten die op 2 januari 2019 geïnstalleerd en beëdigd werden als wethouder van de nieuwe Gemeente Noordwijk.

Vervolgens volgde de installatie en beëdiging van de 15 nieuwe leden die zitting nemen in de verschillende commissies. De volgende personen nemen zitting in een commissie: mevrouw Marie-Alin Alkemade, mevrouw Rosalie Bedijn, de heer Eric Berg, mevrouw Daniëlle Brink, de heer Rommie van Dokkum, de heer Nick Duindam, de heer Sebastiaan Duivenvoorde, de heer Karel van Herwaarden, mevrouw Doris van Kampen, de heer Gerard van der Klugt, de heer Maurice Knijnenburg, mevrouw Cynthia Maan, de heer Robin van Maris, de heer Hans Opdam, mevrouw Lisa Wouda.

En als laatste, voordat de eerste gemeenteraadsvergadering echt van start kon gaan, stond de verkiezing op de agenda van de waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. Hij of zij vervangt de burgemeester mocht deze niet in de gelegenheid zijn om de gemeenteraadsvergadering voor te zitten.

De volgende drie kandidaten die er werden voorgedragen waren: mevrouw Taetske Visser-Danser (PUUR), de heer Jaap de Moor (NZLokaal) en de heer Hans Knapp (VVD). Na twee stemrondes werd de heer Hans Knapp met een meerderheid  van stemmen gekozen tot waarnemend voorzitter van de gemeenteraad van Noordwijk.

Na de beëdiging en installatie werd het tijd voor het houden van de eerste gemeenteraadsvergadering en zo'n nieuwe gemeente zorgt voor genoeg gespreksstof. Dat bleek wel want raadsvoorzitter burgemeester Hermans-Vloedbeld sloeg pas om 00. 40 uur middernacht de hamer voor de sluiting van deze eerste gemeenteraadsvergadering. (over de inhoud later meer)

Foto's BON.