Datum: 26-10-2021 - 23:14
14
jan
'19
'Maestro en Liedfestival' een geslaagde combinatie!
Geschreven door Organisatie Maestro

'Maestro en Liedfestival' een geslaagde combinatie!

De fusiegemeente Noordwijk is daverend van start gegaan! Ook het tweede weekend van haar bestaan stond in het teken van muziek. De Chr. Muziekvereniging De Harpe Davids en carnavalsvereniging De Kaninefaaten zorgden samen voor een bijzondere avond. Het publiek, 650 man/vrouw sterk, werd door presentatoren Sjaak van den Berg en Ard Zandbergen van...

het ene naar het andere hoogtepunt meegenomen. Uiteraard het spel van de Harp, onder de bezielende leiding van dirigent Hendrik Jan Lindhout. De professionele zorg voor licht en geluid, met de leuke intro-filmpjes van Studio Giel. Het spannende duel tussen de beide overgebleven Maestro/kandidaten natuurlijk, Ria Vink en Ton van den Burg. 

Het optreden van het leerlingenorkest van de Harp. Jonge en minder jonge aankomende muzikanten lieten van zich horen, op eigen kracht en ook samen met de ‘grote’ Harp. De vocale bijdragen door Teddy van den Burg: wat heeft ze toch een mooie stem! Het was leuk te horen dat ze haar carrière begon bij de Harpe Davids als majorette.

We waren getuige van de uitreiking van een koninklijke onderscheiding aan Marit Hogervorst-Bierhoff. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld somde op een plezierige manier al haar verdiensten op: voor de Victorschool, de corsogroep KAVB Noordwijkerhout en natuurlijk voor de Harpe Davids. Marit was het meesterbrein achter Maestro 2018-2019. Dat jaartal moet erbij vermeld omdat Harp-voorzitter Bas van der Tang alvast verklapte dat Maestro een vervolg krijgt.

Nadat ook de eerder afgevallen Maestro-kandidaten Els Bax, Joke Brouwer, Leontine van der Klugt, Arnold Geerlings en Henri de Jong hun kunsten hadden vertoond was het tijd voor de einduitslag. De immer kritische jury (Peter van den Berg, Carin Meiland en Herma van Piekeren) kende de Gouden Harp tenslotte toe aan Ria Vink – en Ton van den Burg was verdiend tweede geworden.

Tot besluit van deze Maestro-finale werd het fusielied gezongen – het ontbreken van de tekst op de grote schermen werd meer dan goedgemaakt door het ad hoc optreden van de schrijver, Kees Putman. Hij zong onder begeleiding van de Harp zelf zijn lied – waarbij het refrein al gauw door heel de zaal meegezongen werd. Een kandidaat volkslied voor de nieuwe gemeente.

Hulde aan de Harp en iedereen die dit evenement heeft helpen tot stand komen! En hulde aan de Kaninefaaten, die van heel de avond de gastheer waren. Hoe leuk was het dat er direct na de maestro zoveel mensen nieuwsgierig met een drankje bleven staan om te zien wat het 27e Carnavalsliedfestival zou brengen. Ook dit deel van de avond was weergaloos gezellig.

Er waren 9 deelnemende acts te horen en te zien: solisten, duo’s en complete koren zetten hun beste stemband voor met hilarische teksten en leuke muziek. Prins Blackjack en prinses Red Velvet werden regelmatig bezongen. Maar ook de nieuwe gemeente werd in positieve woorden aangehaald. Uiteindelijk werden, na degelijk en grondig juryberaad, de winnaars bekendgemaakt.

Een derde plaats was er voor Gerrit Heen en Weer met ‘Code Blauw’. De Sombrero’s werden, met hun lied over oud-burgemeester Gerrit Goedhart tweede. Winnaar van het festival was het Kaninefaatenkoor, met hun mooie lied over hun 22-jarig jubileum. Een geslaagde avond, al met al.

Noordwijkerhout en De Zilk hebben laten zien dat ze met behoud van hun unieke identiteit van harte bij willen dragen aan het welslagen van de nieuwe gemeente Noordwijk. Samen één, klonk het in het refrein van het fusielied. En zo hoort het ook!

Egbert van der Weide namens de Maestro-organisatie.

Foto BON.