14
jan
'19
28 gardedansen en 20 showdansen op het dansmariekefestival in De Schelft. (foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

28 gardedansen en 20 showdansen op het dansmariekefestival in De Schelft. (foto's)

Op zondag 13 januari gingen in de grote en volle zaal van Optisport De Schelft heel wat meiden-beentjes de lucht in op het traditionele dansmariekefestival van de Kaninefaaten. Mini- en maxi-dansgardes van maar liefst 12 carnavalsverenigingen gaven akte de présence, waaronder de Erwtenschieters, Plasduikers, Keiebijters, Kaninefaaten, Duinknijnen, Noortukkers...

Saksen, Gaapstokken,  Bokken, Krooshappers, Cascarvieten en de Vestingnarren. Ook alle mini- en maxi-dansgardes van de Noordwijkerhoutse en Zilkse verenigingen waren dit jaar ook weer compleet aanwezig op deze middag, Duinknijnen, Kaninefaaten en van de Keiebijters. 

Er waren 48 dansen (uitgevoerd door rond de 180 dansmariekes) op het podium te bewonderen, maar dat was voor het Prins Blackjack en Prinses Red Velvet van de Kaninefaaten en alle anderen vele bezoekers geen straf om naar al die mooie, leuke, grappige, spectaculaire optredens te kijken.

Het dansmariekefestival vindt niet in wedstrijdverband plaats, maar is puur bedoeld om de kunsten te vertonen. Een deskundige jury keek echter over de schouders mee en voorzagen de dansmariekes van positieve feedback.

De meeste dansgardes deden mee met de 28 gardedansen en de 20 showdansen, waarbij er door vele vaders, moeders, opa's en oma's ect. foto's werden gemaakt of een filmpje werd opgenomen.

Foto's BON in de fotogalerij, eerste groepsfoto JP/Snapshot.

Foto's van de gehele dag kunt u binnenkort ook vinden bij:
*
JP/Snapshot, klik hier.   * Marc van der Molen, klik hier.  * Bert de Best, klik hier (Facebook).