13
jan
'19
VVSB en FC Lienden delen de punten in eerste wedstrijd na winterstop. (uitslagen+stand)
Geschreven door Stefan van den Burg
Foto's Redactie BON

VVSB en FC Lienden delen de punten in eerste wedstrijd na winterstop. (uitslagen+stand)

De degradatiekraker tussen FC Lienden en VVSB is geëindigd zoals het begon. VVSB kwam een stuk beter voor de dag dan voor de winterstop, maar kon het vernieuwde FC Lienden niet over de knie leggen. Door dit gelijke spel blijft het gat tussen de onderste twee plaatsen, vier punten. Nieuweling Wesley Goeman kon direct rekenen op een basisplaats van trainer Eric Meijers...

Ook het centrale duo was in zijn geheel anders dan voor de winterstop. Door blessures bij Tomas Arroyo en Sven Verlaan, stonden Sonny ten Hoope en Jordy Zwart samen in het hart van de verdediging.

De openingsfase was qua kansen voor VVSB met afstandsschoten van Frans van Niel en Goeman. Echter schoot de thuisploeg ook verrassend goed uit de startblokken. Na een kwartier voetbal moest Ten Hoope dan ook reddend optreden bij een scrimmage op de openingstreffer te voorkomen.

Naar mate de eerste helft vorderde nam VVSB wel het initiatief over, maar werd het nauwelijks gevaarlijk. In de eindfase van de aanval kwam de bal net niet helemaal lekker voor de voeten waardoor FC Lienden soms met kunst- en vliegwerk kon uitverdedigen.

Ook in de tweede helft was FC Lienden enkele malen gevaarlijk vanuit de omschakeling, maar het vizier stond niet op scherp bij de voorwaartsen van de blauw-witten. Bij VVSB moest het gevaar vooral komen van Tommy Bekooij. De razendsnelle aanvaller van de paars-gelen snelde diverse malen zijn directe tegenstanders voorbij, maar kon niet de beslissende pass of schot geven.

Met nog een kwartier te gaan, dacht invaller Loyd van der Wilden de openingstreffer te hebben gescoord, maar hij deed dit in buitenspelpositie. VVSB bleef zich melden voor het doel van FC Lienden en had in de slotminuten de grootste kans van de wedstrijd. Echter kopte Zwart de corner van Goeman in de handen van doelman Thom Jonkerman, waardoor FC Lienden en VVSB de punten hebben gedeeld.

FC Lienden – VVSB 0-0.
VVSB: Valk; Fecunda, Ten Hoope, Zwart, Vijlbrief; Goeman, Van Niel (82. Pauw), De Rijk, Bakker (82. Dijkstra); Felicia (59. Van der Wilden), Bekooij.

Verslag Stefan van den Burg. 

Uitslagen en stand 2e-divisie.