Datum: 07-10-2022 - 15:23
13
jan
'19
Kaninefaatenkoor winnaar 27ste Liedfestival Kaninefaaten. (foto´s + filmpje winnende lied)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kaninefaatenkoor winnaar 27ste Liedfestival Kaninefaaten. (foto´s + filmpje winnende lied)

Zaterdagavond 12 januari vond in De Schelft het 27e Liedfestival plaats die georganiseerd werd door Carnavalsvereniging De Kaninefaaten. Natuurlijk waren Prins Blackjack en Prinses Red Velvet met hun gevolg aanwezig op deze druk bezochte muzikale avond, die na de uitvoering eerder op de avond van Maestro van de Harpe Davids in dezelfde zaal plaatsvond....

Ook deze grande-finale van Maestro had een hoog Kaninefaaten-gehalte, want beide Maestro-finalisten Ton van den Burg en Ria Vink zijn een oud Prins en Prinses (wel in verschillende jaren) van deze carnavalsvereniging. Uiteindelijk ging Ria Vink met de eer strijken als winnaar van Maestro 2019.

Na Maestro konden ook dit jaar de bezoekers in de grote zaal van Optisport De Schelft genieten van maar liefst negen acts die uitgevoerd werden door veelal bekende en muzikale toptalenten uit het Kokkerhoutse carnavalsleven: 
* Duo goud en oud – Mooi Noordwijkerhout,
* Het Kaninefaatenkoor – 2 keer 11 jaar Kaninefaatenkoor,
* Tien en Tas – Joekulullelied,
* Het schaap met de 5 mutsen – Het zal je prins maar wezen,
* De Koetillers – met een toeter,
* Gerrit heen en weer – Code blauw,
* De Sombrero’s – Cholesterol 
* Trio 1+1+2 – Bavo terrein,
* De valse katers – Prins Blackjack 

Aan het eind van deze gezellige muzikale avond werd door een deskundige jury, Michiel de Haas (oud-dirigent van ‘de Sjaan’), Suzanne van Gelderen (Suzannes Feestshop) en Anita van der Zon (De Passie) bekendgemaakt, dat de titel van het beste en leukste 'Carnavalslied 2019' ging naar het 'Kaninefaatenkoor' met het toepasselijke lied '2 keer 11 jaar Kaninefaatenkoor'. (Klik hier voor het filmpje met het winnende lied). 

Op de tweede plaats eindigde De Sombrero’s en de derde prijs ging naar Gerrit Heen en Weer.

Foto en het filmpje zijn van de redactie van BON. 
Binnenkort meer foto's bij fotograaf JP/Snapshot.