Datum: 19-04-2021 - 11:57

12
jan
'19
Koninklijke Onderscheiding voor Marit Hogervorst-Bierhoff. (update foto's)
Geschreven door Redactie Blik Op Noordwijkerhout

Koninklijke Onderscheiding voor Marit Hogervorst-Bierhoff. (update foto's)

Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld heeft op zaterdagavond 12 januari 2019 een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Marit Hogervorst-Bierhoff uit Noordwijkerhout. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens de drukbezochte grande-finale van de reeks Maestro-concerten georganiseerd door Muziekvereniging De Harpe Davids in de grote zaal van De Schelft....

Marit Hogervorst-Bierhoff heeft vanaf 2001 de volgende activiteiten onbezoldigd ontplooid waarmee ze in aanmerking kwam voor een verdiende Koninklijke Onderscheiding:

* 2001 – heden:

Vrijwilliger bij en bestuurslid (2018 -heden) van de Chr. Muziekvereniging de Harpe Davids te Noordwijkerhout. Zij was lid van de commissie kerstsamenzang, de feestcommissie en de jubileumcommissie. Thans is zij voorzitter van de muziekcommissie.

Daarnaast is zij actief in de lief-en-leedcommissie en voor de Maestro-commissie, die de Maestro-concerten georganiseerd heeft in verband met de fusie tussen de gemeenten Noordwijk en Noordwijkerhout. Verder organiseert zij mede de kerstsamenzang.

In het bestuur is zij verantwoordelijk voor de jeugdzaken. Ze houdt zich o.a. bezig met het maken van de lesroosters, de voorspeel-middagen en de muziekexamens van de Muziekbond.

* 2008 – 2018:
Vrijwilliger bij de Victorschool te Noordwijkerhout. Marit Hogervorst-Bierhoff was lid van de oudervereniging en klassenvertegenwoordiger. Zij organiseerde diverse klassenactiviteiten en hielp o.a. tijdens sportdagen, kerstactiviteiten en eindejaarafsluitingen.

2011 – heden:
Marit Hogervorst-Bierhoff is actief lid van de corsogroep KAVB Noordwijkerhout. Zij is verantwoordelijk voor de verslaglegging tijdens de vergaderingen, betrekt de nieuwe Noordwijkerhouters bij het bloemencorso en nodigt groep 8 van de Victorschool uit en begeleidt hen tijdens de opsteekdagen. Verder gaat zij op zoek naar mogelijke subsidies en zette zij een crowdfundingactie op voor een nieuw onderstel van de praalwagen van de KAVB.

Marit Hogervorst-Bierhoff kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd. Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en betekenis van de activiteiten wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Foto's BON.